habersiz misafir keki :)) yagsız

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve you_know tarafından 15 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    5 dakikada hazırlayabileceginiz isteginize göre tatlandırabileceğiniz lezzetli yağsız kek

    eger meyve,ceviz veya tarcın kullanacaksanız sekerle birlikte karısıtırın bu malzemeleri

    4 yumurta
    1 su bardağı seker
    1,5 su bardağı un
    vanilya
    kabartma tozu
    (istege göre kuru meyveler,havuc veya tarcın hindistan cevizi ,fındık ceviz )

    4 yumurtayı bir kapta mikserle köpürene kadar cırpın üzerine şekeri döküp çırpmaya devam edin beyazlasana kadar çırpın sonra unu vanilyayı ekleyin en son kabartma tozunu bir yemek kasıgı sirke veya limon suyuyla karıstırıp karısıma ekleyin fazla çırpmadan kalıbınıza dökün önceden ısınmıs fırına sürün AFİYET OLSUN

    not:pişme süresi kısa dikkat edin yanmasın :))
     
  2. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. cihad

    cihad Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2009
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    daha önce hiç yağsız kek duymadım tadı güzeldirişallah
     
  4. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  5. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    yağsız kek lastik gibi olmaz mı yahuu..
     
  6. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ben hiç yaglı yapmam keki içine tarcın yada ceviz fln koyunca yagsız oldugunun farkına varmıosunuz
     
  8. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  9. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Bu tarife annem bayılacak kaydirigubbakcemile5 zamanında diyet kek diye bi kek yapmıştı kimse yiyememişti yağ koymamıştı çok yoğurt koymuştu pişmiş hamur gibiydi bu tarife çok sevinecek teşekkürler canım :1hug:
     
  10. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    aa bak jean sen yapacagın pastanın kekini böyle yapabilirsin ama içine tarcında koy sonra keser arasına krema sürersin ben sana demiştim ya kendim yapıyorum kekini diye işte buydu cunku yağlı olunca arasınada krema sürünce agır oluo ama bu harikaaa kalkıp yapsammı yaaa
     
  12. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    ay canımm benin ne de düşüncelisin bak valla şimdi tatile girdi okul kalkıp gelecem sana :) bizim fırın eski tip kekini hazır almayı düşünüyorum davul fırınla güzel pişmiyor
     
  14. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    sen gel bebegim ben sana yaparım biliosun kapım her zaman acık
     
  16. 17 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Canım arkadaşımın tarifiyle kekimi yaptım ben tarçınlı yaptım dediğim gibi annemde çok beğendi ve hatta diğer keklerden çok daha lezzetli olduğunu söyledi kahverengi şekerle de yaptık mı tam diyet kek olur tadı bir harika resim de benden olsun [​IMG] tarif için tekrar teşekkürler ben bir iki not ekleyeyim pişme süresi çok kısa dediğin gibi 15dk sürdü ve sirle ya da limon suyuyla kabartma tozunu karıştırdığınızda hiç beklemeden harcın içine koyun yoksa sertleşir bozulur,herkese afiyet olsun
     
  18. 17 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ayyy cnm afiyet olsun evet sirkeyle karıstırınca beklememek lazım ve ekledikten sonra cok cırpmayacaksın