(Hafif) Arpacık Soğanlı Elma Dilim Patates

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve AdaEge tarafından 14 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    14 Nisan 2009
    Konu Sahibi : AdaEge
  1. AdaEge

    AdaEge Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.820
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Et ve tavuk yemeklerinin yanında çok güzel bir servis, üstelik yapımı da çok kolay. Çok az zeytinyağı kullanıldığı için de kızartma patatesten çok çok daha hafif...

    Fırın 200 dereceye getirilir.
    Taze patatesler kabukları fırçalanarak yıkanır.
    Her bir patates kabukları soyulmadan elma dilimi şeklinde dilimlere ayrılır.
    Arpacık soğanların kabukları soyulur. Bütün olarak bırakılır.

    1 kg taze patates
    6 adet arpacık soğanı
    3 çorba kaşığı zeytin yağı
    istenilen miktarda tuz, karabiber
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

    Hazırlanan elma dilim ve arpacık soğanlar bir kaba alınarak üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve diğer baharatlar eklenerek harmanlanır.
    İyice harmanlandıktan sonra yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine alınır. Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar bekletilir.
    Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 14 Nisan 2009