hafif bir baklava..

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve layd_pacino tarafından 15 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    15 Şubat 2010
    Konu Sahibi : layd_pacino
  1. layd_pacino

    layd_pacino sen olmadan asla.. Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    384
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    88
    unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 300 gr. (yaklaşık 1.5 su bardağı) su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun; karışımı içten dışa doğru yoğurarak hamur tutun.
    Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir..bu şekilde içten dışa doğru iyice bastıra bastıra yoğrulur.en az hamur 3 saat bekletilirki kolay açılsın.sonra 20 tane beze haline getirin.önce 20 bezeyi 60 cm.kadar açıp aralarına nişatsa serpilir kenarda 20 dk bekletilir sonra 2 tane bezeyi önce biraz merdane ile açıp sonra arasına yeterli miktarda nişasta serperek üstüste koyup incecik açılır.. böylece 10 tanesini açtıntan sonra arasına fındık yada ceviz serpilir(300 gr).sonraki 10 bezede bu şekilde incecik açılır ve her 2 katta bir tereyağ serpilir..250 gr. tereyağını eritip üzerinde boş yer kalmıcak kadar dökün ve düzgünce dilimleyin 200 derecedeki fırına sürüp kızarana kadar pişirin.piştikten sonra soğutmadan şerbetliyoruz..ve istendiği gibi süslenir ben fıstık koydum..
    Şerbeti için:7 bardak su,6 bardak şeker,yarım limon suyu.su ve şekeri kaynatıyoruz indirmeden 5 dk önce limonu sıkıyoruz içine..NOT:baklava sıcak şerbetin sıcaklığı baklavadan biraz daha az olucak.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 15 Şubat 2010
    Konu Sahibi : layd_pacino
  3. layd_pacino

    layd_pacino sen olmadan asla.. Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    384
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    88
    yanlışlıkla ekledim ama nasıl 2. kere açtım ay konuyu anlamdım:S
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.