Haftaya Gelecek Misafirlerime Mönü Yardımı İstiyorum...

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve aysecikcik tarafından 15 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    15 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  1. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    merhaba arkadaşlar....yarın tatili bitirip evime dönüyorum....haftaya salı günü 3 günlük yatılı misafirlerim var....daha önce 3 günlük yatılı misafirim hiç olmamıştı...uzun yıllar evli olup evinde sayısız misafir ağırlamış bir de değilim....mutfağım iyidir....sık sık boş zamanlarımda mutlaka mutfakta yemek,pasta ,börek ve değişik tatlar denemeyi de çok severim....fakat dediğim gibi uzun kalan misafirlerim hiç olmadı...


    şimdi sizden ricam,bu 3 gün misafirlerime yemek olarak neler yapabilirim?...hem kahvaltıda,hem de yemekte...deneyimli arkadaşlardan bu konuda mönü istiyorum....yemeğin adını bırakmak ,bana yemek yapmaktan daha kolay geliyor....fikirlerinizi bekliyorum....beni yalnız bırakmayın......
    :1no2:
     
  2. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  3. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    çok önemli ve çok acildi ama..............................:çok üzgünüm:
     
  4. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Şimdi cnm kahvaltı ve çay saatleri için onlar gelmeden geç bayatlayan birkaç çeşit tuzlu (mahlepli)ve tatlı kurabiye yap.
    Sigara böreğini sarıp buzluğa at.
    Kahvaltı için sucukları kesip buzluğa at.
    Yine kahvaltı için çemen hazırla kavanoza koy.
    Mantı gibi pratik bir yemeği buzlukta bulundur
    Şayet sarabiliyorsan yaprak sarması hazırla pişirmeden buzluğa koy gerçi pişirsende olur 3 gün yenilebilir
    Kırmızı biberleri közle limon yağ sarımsakla karıştır kavanoza koy.
    veya hazır satılanlardan al.
    Önceden kıymanı al köfte yoğur,şekillendir ayrı ayrı poşetle buzluğa at.

    Birgün yemeğe çorba-köfte-pilav-salata yaparsın.
    Diğer gün tavuk sote,tavuk şinitsel-pilav-patates kızartması
    Üçüncü günde mantı olabilir mesela.

    Şimdi aklıma bunlar geldi umarım yardımcı olabilmişimdir.
     
    Son düzenleme: 16 Temmuz 2009
  6. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  7. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    hem de nasıl yardımcı oldun bitanem...inan ki aklıma gelen yemekler benim büsbütün aklımın karışmasına neden olmuştu...şimdi dediğin gibi yaprak sarıp buzluğa atayım...kesinlikle kırmızı biber mezesini yapayım....kahvaltı için sigara böreği fikrini de beğendim....mantı yapmayı bilmiyorum...hazırlarını da bir türlü beceremedim yapmasını....mahlepli bir tarifim yok...KK da varsa ufak bir araştırma yapayım....çok teşekkürler canım benim.....bu çiçekler sana gelsin....a.s.
     
  8. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  9. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Rica ederim cnm
    Benim takip ettiğim tariflerini uygulayıp memnun kaldığım şu adreslerede bir bak
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 18 Temmuz 2009
  10. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  11. EU3

    EU3 Guest

    mısraa nın dediği gibi buzluğa koyabileceğin herşeyi yap.sigara böreği,milföy hamurun olsun,dolma sararsan iyi olur,
    kahvaltı için çok kasma bence birçok kahvaltılık var alırsın çeşit çeşit birde kızartma türü şeyler yaparsın

    yemeklerden zeytinyaplı fasulye yada barbunya yap yemeklerin yanında extra olsun

    1.gün çorba (ben mercimeği tavsiye ederim),yoğurtlu semizotu salatası,saray köfte (patlıcana sarılan köfte nefis oluyo),pilav,içecek

    2.gün çorba,mevsim salatası,arnavut ciğeri,püre,pilav

    olabilirrr a.s.

    3.gün çorba,tavuk yemeklerinden herhangi biri,ton balıklı salata,makarna olabilir
     
  12. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  13. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    hemen bakıyorum canım....:1hug:
     
  14. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  15. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    çok güzel fikirler.....canım benim....opuyorumnanaktan
    saray köftenin tarifi burada var mı?...patlıcanın bol zamanı...böyle bir yemek mutlaka yapmalıyım diye düşünüyorum...kolay bir yemek mi?.....
     
  16. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  17. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    mısraaa'cım.....damak tadı isimli blogu çok beğendim...kalıplar harikaymış...onları nereden bulabiliriz acaba?...Türkiye de var mıdır?.....
     
  18. 16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  19. EU3

    EU3 Guest


    canım saray köfte burda varmı bilmiyorum ama istersen eklim

    750 gr köftelik kıyma
    1 Adet soğan
    Yarım bayat ekmek içi
    1 Çorba kaşığı domates salçası
    4 Adet patlıcan
    2 Adet domates
    5 Adet yeşil biber
    1 Çorba kaşığı margarin
    Kızartmak için sıvıyağ
    2 Su bardağı su
    Tuz, kekik, karabiber





    Hazırlanışı
    Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
    Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
    Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin.
    Patlıcanları yıkayıp alaca soyun.
    Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin.
    Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
    Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
    Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin.
    Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin.
    1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin.
    Tuz, karabiber ve kekik serpin.
    2 su bardağı su ilave edip kaynatın.
    Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın.
    Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.


    resmini ekleyemedim :1rolleyes:
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.