Hakiki cheese cake:)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve breath tarafından 25 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2009
    Konu Sahibi : breath
  1. breath

    breath Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    süper bir tat.mükemmel bir lezzet

    hamurun bütün malzemelerini yoğurun.mikserin hamur karıştırıcısını kullanırsanız daha rahat olur.eger hamurunuz çok aşırı cıvık olursa 3-4 kaşık daha un ekleyebilirsiniz.ama yumuşak bi hamur yapmaya dikkat edin.

    hamuru:2.5 su bardağı un,1 tatlı kaşığı kabartma tozu,yarım su bardağı toz şeker,1 yumurta,75 gr yumuşak margarin,yarım çay bardağı sıvı yağ,yarım su bardağı süt
    Kreması(içi):1 kg süzme yoğurt,3 yumurta,yarım su bardağı şeker,1 paket vanilya ,1 paket vanilyalı puding,1 kutu labne,yarım su bardağı sıvı yağ

    hamuru yoğurduktan sonra kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yapıştırın.kenarlarınada uzun ama ince hamuru yapıştırın.ardından kreması için önce şeker ve yumurtaları köpürene kdr çırpın.sonra diger malzemeleride birer birer ekleyip çırpmaya devam edin.pudingi pişirmeden paketi boşaltarak ilave edin.hazırladıgınız kremayı hamurun üstüne boşaltıp 150 derece fırında 70 dk pişirin(üstü kızarıcak)soguyan kekin üzerine marketten alabileceginiz meyveli sosu pişirerek dökün.10-12 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyin.hakiki cheese kek die buna denir:)bisküviyle yapılmaz:)