Halim Aşi

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.597
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Nohutu geceden ıslatın



    1 su bardağı nohut
    ½ kg kemikli et
    1 su bardağı buğday yarması
    1 adet soğan
    6 su bardağı su
    1,5 yemek kaşığı salça
    1,5 yemek kaşığı margarin
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Nohutu geceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın ve nohutu haşlayın, haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis yapın