halışka

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Ali's Mother tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Ali's Mother
  1. Ali's Mother

    Ali's Mother seni seviyorum meleğim Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.762
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Un, yumurta ve tuz ilave edilerek suyla hamur haline getirilir. Bu hamurdan 2 cm kalınlığından yufkalar açılır. Yufkalar, kenarları 1 cm kadar küçük kareler şeklinde kesilir,



    biz bu hamurun içine süzme yoğurt ama katı olmalı epeyce koyup muska şeklinde kapatarak pişirip üzerine ise sadece kızdırılmış tereyağı ilave ediyoruz böyle daha güzel oluyor,

    Bir tencerenin yarısına kadar su konur. Tuz ilave edilip kaynatılır.

    75 gr buğday unu, yarım kilo yoğurt, 2 tane yumurta, bir miktar tereyağı, birkaç diş sarımsak.

    Kaynamakta olan suya hamur parçaları atılır ve karıştırılarak 5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En üst kısmına arzuya göre eritilmiş tereyağı veya margarin gezdirilir.
     
    Son düzenleme: 26 Kasım 2008
  2. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Ali's Mother
  3. seda_83

    seda_83 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    213
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    değişik bi tarife benziyo resim yokmuydu canım
     
  4. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Ali's Mother
  5. Ali's Mother

    Ali's Mother seni seviyorum meleğim Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.762
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    resim bi bunu bulabildim pişmemiş hali yöresel olduğu için nette pek yok sadece mengen sitesinde var
    [​IMG]