Halka Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve beyza88 tarafından 25 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : beyza88
  1. beyza88

    beyza88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.726
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Şerbeti için: (koyu kıvamda olmalı)
    4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 dilim limon

    Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.

    2 su bardağı su
    2 su bardağı un
    100 gr margarin
    4 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı irmik
    1 fiske tuz,

    •Tatlı hamurumuz için bir kap içerisine suyumuzu,yağımızı ve tuzumuzu koyup ocağa koyuyoruz yağımız eriyince unumuzu da ilave edip karıştırmaya devam ediyorum 5 dakika sonra ocaktan alıp ılınması için bekletiyoruz.Hamurumuz ılıkken yumurtalarımızı teker teker kırıp iyice karıştırıyoruz daha sonra içine irmik ve nişastayı da ilave edip karıştırıyoruz.
    •Kremşanti torbasına koyup soğuk yağ içine halka şeklinde hamurumuzu sıkıyoruz.Ocağa alıp kızartıyoruz ve kızaran hamurlarımızı soğuk şerbetin içine atıp 5-6 saniye beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun.
     
  2. 25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : beyza88
  3. beyza88

    beyza88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.726
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106