Haluj/çerkez böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    750 gr un
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    ılık su
    iç malzemeleri:
    1 baş kuru soğan
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı pulbiber
    1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş
    sos malzemeleri:
    3 yemek kaşığı tereyağı
    3 tatlı kaşığı pulbiber
    yoğurt

    750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. ılık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın. hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
    1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün. 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın. püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.
    Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın. bunlardan daireler kesin. (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)
    Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. dairelerin orijinal kapatma şekli alttaki resimdeki gibi saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz. (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.) halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
    Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın. her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. (tencerenin ağzını kapatmayın.) pişen halujları kevgirle sudan alın.
    Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın
     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2008
  2. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. ggamsee

    ggamsee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    723
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    resim nerdecokacimcoookcokacimcoook
     
  4. 6 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. Lipgloss

    Lipgloss Adige Psashe! Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    910
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ama fotoğraftaki haluj değil ki,velibak :)
     
  6. 8 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  7. batuhanim

    batuhanim 1 prens 1 prenses annesi Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.348
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine saglika.s.
     
  8. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  9. ohcanimadeysin

    ohcanimadeysin ♥pamugum ve prensesim ♥ Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.900
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    ayyy çok severim bir çerkez kızı olarak..
    annem her gittiğimde yapar.. teşşkürler..
     
  10. 19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Elif
  11. adigesema

    adigesema Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2010
    Mesajlar:
    187
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bu haluj değil kiii valibah gibi yapılmış sanırım daha snra haluj gbi üçgen biçimde kesilmiş.. Haluj çökelikli olur patatesli olmaz ayrıcaa..
     
  12. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Elif
  13. Lipgloss

    Lipgloss Adige Psashe! Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    910
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım halujun aslı patateslidir,ama değişik olsun diye bazen peynirli de yaparlar.yani bizim burda öyle:) yöreden yöreye değişiyosa bilmiyorum tabi :)
     
  14. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Elif
  15. adigesema

    adigesema Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2010
    Mesajlar:
    187
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bak cnm bizim buralarda buna haluj diyolar.. [​IMG]
     
  16. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Elif
  17. dilekacar

    dilekacar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bu velibak sanırım haluj saçörgüsü gibi kapatıp suda haşlanıyor biliyorum yanlışmı biliyordum acaba nede olsa çerkezler daha iyi bilir
     
  18. 21 Ocak 2011
    Konu Sahibi : Elif
  19. cagin

    cagin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.035
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    61
    bende aphazım bız halujı bardakla kesıp yaparız ıcınede peynır ve ahusha koyarız