Hamilelikte Yenmesi Zararli

Konusu 'Gebelik' forumundadır ve HAYALKIZ tarafından 6 Nisan 2008 başlatılmıştır.

    6 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  1. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine
    kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor.





    Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin
    zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi
    sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi
    yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve
    yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta
    size kocaman görünen 'hamilelikteki yasaklar listesi' aslında
    düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin
    zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu
    seçmelisiniz. İşte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat
    etmeniz gerekenler...




    Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve
    pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir.
    Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve
    doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri
    cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir,
    kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir.
    Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için
    gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.





    Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez
    gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş
    yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın
    kaynağı olabilir. İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış
    yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı
    yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.




    Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle
    yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır.
    Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve
    tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz.
    Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.




    Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş
    kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte
    tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle
    zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem
    hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve
    listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin
    ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.





    Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin.
    Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu
    balıklar cıva gibi ağır metaller içerebilir ve bunlar da
    bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere
    özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon
    tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar.
     
  2. 6 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  3. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    emeğine sağlık tatlım çok faydalı bilgiler....
    eğer hamiş olmayı başarabilirsem yazdıkların benim için önem taşıyacak...
     
  4. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  5. gxuxley

    gxuxley Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    448
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Canım eğer hamiş olabilirsem uygulayacağım mutlaka!! Eline sağlık :)
     
  6. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  7. yexsxilxoxzen

    yexsxilxoxzen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    280
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çok teşekkürler canımmm bizim için çok gerekeli bilgilerr
     
  8. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  9. gelincik_01

    gelincik_01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.898
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler canım bu ve bunun gibi bir çok zaralı besinler var. tüm hamişlerin dikkat etmesi gerekir..
     
  10. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  11. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    evet bunlara dikkat etmek gerekiyor.bize bişey olmaz ama minik bebekler bizim kadar dayanıklı değil..
     
  12. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  13. bride_

    bride_ vARmı NaZo GibiSİ Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.246
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    106
    Hayalcim canım ben geçenlerde bir ahmaklık yaptım ki sorma...Pizza yedim ve üzerinde salam sosis vardı...Fırında pişse de genede pembe pembeydi..
     
  14. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  15. Diamond

    Diamond Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    754
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    O kadar da kızma kendine iki saat de pişirsen pembe kalır rengi merak etme iyice pişmiştir o.Çok sık yapma amayerimseniben
     
  16. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  17. Gkcn

    Gkcn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.721
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    çiğ olmamak kaydıyla herşeyi yedim.sosis,sucuk,kalamar,yumurta(rafadan hemde) vs.herşey.kendinizi de fazla kasmayın yiyememek de stres yapar untmayın :))
     
  18. 7 Nisan 2008
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  19. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    HAYATIM AMA BANA DOKTORUM OZELLIKLE SALAM SUCUK SOSISTEN UZAK DURACAKSIN DEMİŞTİ. CANIN ÇEKTIĞINDE ALIR YERSIN BIRAZCIK AMA FAZLA TUKETME DOKTORUM BANA BU UYARIYI ONEMLE BILDIRMİŞTİ.....
     
    ESRAOZYURT bunu beğendi.