Hamsi köftesi süper

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve eda tarafından 7 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : eda
  1. eda

    eda Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    2.212
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    ayıklanmış ortasındaki kılçığı alınmış balıkların ortasına sarımsak ve salçayı sürüp tost şeklind kapatıp kızartın . Ben bayılıyorum

    balıklar ayıklanacak ve sarımsak ve salça karıştıralacak sadece.

    hamsi balığımız
    salça ve sarımsak

    balıkların yıce pişmesi lazım
     
  2. 5 Ocak 2010
    Konu Sahibi : eda
  3. DryaSzr

    DryaSzr Edeple gelen lütufla gider Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Ben karadenizli değilim ama kayınvalidemin tarifiyle;

    hamsi balığı
    bol soğan blendırdan orta seviyede geçirilmiş olmalı ne çok büyük neçok küçük

    maydanoz
    isteğe bağlı olarak sarımsak,kimyon karabiber konabilir

    ve en önemlisi mısır unu
    isterseniz yumurta koyabilirsiniz fakat bu balığı biraz sulandıracaktır...

    kılçıklarından ayrılmış sevgili hamsi balığmızı tıpkı köfte yapar gibi karışıma aktarıyortuz (baharat soğan..vs..)
    içerisine ekmek yerine mısır unu ilave ediyoruz.ben göz kararı koyuyorum ama size göre 3 4 yemek kaşığı diyebilirim yani çok koyarsanız mısır unu köftesi olur az koyarsanız da balıklar dağılır gider
    elinizle köfte şeklini verip biraz bastırmanız gerekiyor balıkcıklarımıza ve tavada kızartıp sıcak sıcak afiyetle yemeniz gerekiyor :dance:
     
  4. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : eda
  5. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık
     
  6. 12 Aralık 2010
    Konu Sahibi : eda
  7. ArkeoS

    ArkeoS İkinci duam... Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    balıkları blendırdan pısırıpmı gecırıyoruz