Hamsi Tava

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.
    Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart.
    Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.
    Notlar
    Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir. Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır. Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir. Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.
     
  2. 2 Ekim 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  3. antika

    antika ilk meleğim benim. Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    644
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    108
    bugün yapsamı ki,acaba?
     
  4. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  5. Eylul-son

    Eylul-son Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    18 Mart 2007
    Mesajlar:
    341
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    çok güzel olur çokk... her gün yesem bıkmam.. cokacimcoook
    sağol canım..a.s.
     
  6. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  7. rose01

    rose01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2007
    Mesajlar:
    608
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    valla söylemesi ayıp buğün yaptım