Hamsili Ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Hamsileri, kafalarını koparın ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayın yıkayıp havlu kağıt arasında durulayınız.
    Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız.
    Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız. Çok sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz.
    Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz.
    Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
    Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır.