Hamsili Ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve kanaviçe tarafından 4 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  1. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Bir rizeli olarak lazın sofrasında hamsili ekmek olmadan olmaz :))

    bu tarifi aynı şekilde yapıp teflon tavada pişirebilirsiniz çayın yanında sıcak sıcak çok güzel oluyor :)

    tabi o zaman daha ince halde tavaya döşemeniz lazım içinin pişmesi açısından :KK66:



    1 bağ ince doğranmış pazı
    1 demet ince doğranmış taze soğan
    3-4 adet ince doğranmış pırasa
    2 ince doğranmış kuru soğan
    1 kase kılçıkları alınmış hamsi
    2 yumurta
    yarım kibrit kutusu kadar iç yağ
    1,5 su bardağı sıvı yağ
    1 demet ince doğranmış maydonoz
    1 demet ince doğranmış nane (kuru nanede olabilir)
    1 bardak sıcak su
    aldığı kadar mısır unu
    tuz,pulbiber

    Pazı yapraklarını tuzla iyice ovun.sonra yıkayın. iyice sıkın.
    Sonra diğer malzemeleri katıp karıştırın.
    çok kuru olmayan bir hamur yapın.(ele yapışmayack ama kuruda olmayacak.

    Yağlanmış tepsiye döküp biraz sıvı yağ sürün.
    Kare kare kesip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Ilınınca servis yapın.

    Afiyet olsun...
     
  2. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  3. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
  4. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ve ben de bir Karadenizli olarak b-a-y-ı-l-ı-y-o-r-u-m! :)
    Nefis görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım..
     
  6. 13 Aralık 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  7. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben sadece sıcakken yiyorum ama :KK1: