Hamsili gayana(resimli)

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve moonserose tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  1. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    hamsili gayana



    250 gr hamsi
    5 yaprak marul veya pazı
    3 adet yeşil soğan
    2 yemek kaşığı mısır unu
    1 yemek kaşığı buğday unu
    1 adet yumurta
    tuz,karabiber,nane
    1 yumurta

    öncelike hamsiler güzelce ayıklanıp kılçıkları temizlenir ve ikiye üçe bölünür.marullar ince ince doğranır.tüm malzemeler karıştırılır.kızgın yağda avuç içi büyüklüğünde her iki tarafıda kızartılır.sıcak veya soğuk hiç farketmez afiyetle yenilir :))
     

    Ekli Dosyalar:

    • $gayana.jpg
      $gayana.jpg
      Dosya Boyutu:
      17,2 KB
      Görüntüleme:
      102
  2. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim
    biz burda dogru durust hamsi falan yiyemiyoruz valla ozledim diyebilirim
     
  4. 18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  5. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    karadenizde yaşamanın faydaları işde :)) sen gel hayatım izninde ben her mevsim hamsi yedirebilirim sana :)
     
  6. 24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  7. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine saglik canim ben hamsiyi cok severim bu ulkedede bulabildigim heryerden aliyorum kiz sempatik orada turk bakkallarinda yokmu ben oralardan alirim hep ben sadece tavada kizartmasini yapiyom acep bu nasil olur denemek ilazimin hehe
     
  8. 24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  9. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    teşekkürler,görünüşü ve yapılışı kabak mücvere benzer ama karadenize özgü lezzeti olan keyifli bir yemektir tavsiye ederim canım
     
  10. 24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    eline saglik canim eminim cok lezzetlidir ben hic yapmadim ama benim yasadigim yarde cok karadeniz lili var onlardan duyarim ama hic denemedim bizler burada fazla hamsiyi bulamiyoruz buluncada tavada yapiyorum ama simdi sayende yapilisinida ögrenmis oldum mutlaka deniyecegim
    paylastigin icin tesekkürler ellerini saglikkaydirigubbakcemile3
     
  12. 24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  13. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    teşekkür ederim, trabzonlu varsa özellikle atrafınızda yaptırın muhakkak müthiş bir lezzet çünkü. gaygana da deniliyor aklınızda bulunsun a.s.
     
  14. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  15. talya2000

    talya2000 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    649
    Beğenildi:
    39
    Ödül Puanları:
    113
    ellerine saglik
     
  16. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    ŞenizBi Karadenizli ye bu yapılır mı:gitme:

    Mıhlamalar hamsili mamalar of offf mafoldumben

    Allah tan burası balık cenneti;en kısa zamanda ben de yapicüüüm :kedi:

    Ellerine sağlıkŞeniz