hamsili mısır ekmeği

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve moonserose tarafından 28 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  1. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    hamsili mısır ekmeği



    5 yemek kaşığı mısır unu
    2 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
    250 gr kılçıkları ayıklanmış hamsi
    6-7 yaprak pazı
    4-5 pırasanın yeşil tarafı
    tuzinane

    pazı ve pırasanın yeşil tarafı ince ince doğranır ve tüm malzemeler ile karıştırılır.hamur haline gelmesi için yarım su bardağı kadar su kullanılır. balık pişirilen tavalar gibi kapaklı tavaya hamur yayılır , kısık ateşte altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 20 dak. pişirilir.tercihen sıcak servis edilir ama ben her halini yerim :))
     

    Ekli Dosyalar:

    • $H.jpg
      $H.jpg
      Dosya Boyutu:
      94,2 KB
      Görüntüleme:
      46
    • $Ha.jpg
      $Ha.jpg
      Dosya Boyutu:
      97,3 KB
      Görüntüleme:
      50
    Son düzenleme: 13 Temmuz 2009
  2. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : moonserose
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    oo görüntü süper.. tadınıda tahmin edebiliyorum.. eline sağlık.
    tarifler dosyama eklendi.
    ama fırınlanmış mısır unu yarine, normal yapsak ne değişir. bir özelliği var mı fırınlanmış mısır ununun.
     
  4. 16 Ocak 2010
    Konu Sahibi : moonserose
  5. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    normal mısır unuylada olur canım ama biz hep fırınlanmışla yaptığımız için bana çiğ kokuyor.fırınlanmış mısır unu; büyük fırınlarda kurutulan mısıra denir.un yarı pişmiş oluyor yani.sanırım karadenizde var birtek ama normal mısır unuyla deneyebilirsin. hamurun içine mevsime göre evdeki tüm yeşilliklerden katabilirsin.hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyorum haberini kaydirigubbakcemile3
     
  6. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : moonserose
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Mısır ekmeği yedim ama hamsilisini bilmiyorum farklı lezzetler denemek isterdim