Hamur Topala...

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve DUYGUCIKMAZI tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : DUYGUCIKMAZI
  1. DUYGUCIKMAZI

    DUYGUCIKMAZI maskeli balo ve shte yüzü Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    9.475
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    ınce koftelık bulgur,un,su,baharatlar,sogan hepsı karıştırılır...sert bır hamur yapılır...
    nohut buyuklugunde..hamur yuvarlanır ve uzerıne un serpılır....kaynamakta olan suyun ıcerısıne bu hamurlar atılır...ve koyu kıvam olana denk kısık ateste kaynatılır....

    kaynamış ve koyu kıvam olmuş ıse ocaktan ındırılır...
    servıs tabagına alınır ...uzerıne yogurt ve tere yagı konur...afıyet olsun...

    1 su bardagı ınce koftelık bulgur..
    1,5 su bardagı un..
    1 buyuk kuru sogan..
    tuz ,nane,kırmızı bıber..
    1 su bardagı su...
    ......

    tarıf hazırlanırken...tencereye su konur...bırazcık tuz atılır ve kaynaması beklenır...
    uzerıne tereyagı kızartılır...sosu ıcınde sarımsaklı yogurt kullanılır....