Hamur yapmanın incelikleri

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve xhxuxzxuxnx tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  1. xhxuxzxuxnx

    xhxuxzxuxnx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.603
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaslar bir türlü mayali hamuru tutturamiyorum mayasi cok gec geliyor 2-3 saatte geliyor acaba neyi yanlis yapiyorum CADIARZU
     
  2. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  3. MaviEge

    MaviEge DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.533
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    cnm yemek bölümüne açarsan daha çok fikir verir arkadaşlarımız.mayalı hamur ben yapıyorum ama tutturuyorum acaba ortam sıcaklığı nasıl?bir de iyice yoğurmak geliyor sanırım
     
  4. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  5. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    instant maya kullanıyorsan onu kullanma ya yaş maya ya da kuru maya kullan
    bir de sıcak yerde mayalanması gerekir
    son olarak unun bayatlamış ya da kötü bir marka olabilir
     
  6. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  7. DUYGUCIKMAZI

    DUYGUCIKMAZI maskeli balo ve shte yüzü Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    9.475
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    canım konuyu yanlış yere acmısın ....
    hamuru katı yoguruyor olmayasın yada..mayayı az kullanıyorsundur....
    ıslatılarak hazırlanan mayalar gec kabarıyor ...
    ama unun ıcerısıne hemen katılan toz mayalar var onlar hemen kabarıyor...
    ıstersen bır dene..yesıl renktekı paketlerde oluyor...
    marka yazılmıyor canım...
     
  8. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  9. y3s3min

    y3s3min Hayal Dünyası... Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.398
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ılık su kullan soğuk su yerine bide yaş maya daha iyi:)
     
  10. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  11. xhxuxzxuxnx

    xhxuxzxuxnx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.603
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    haklisin canim yanlis yere acmisim-tatlicadiarzu- nasil tasicam peki bu konuyu?vallahi her türlü denedim önce biraz firinda isit dediler yaptim olmadi.... sütünü yagini ilik koy dediler yaptim olmadi... iyicede yoguruyorum ama yine olmuyor... benim elimde var galiba bir tuhaflik 3 saat sürermi yaaaafisfisfis
     
  12. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  13. xhxuxzxuxnx

    xhxuxzxuxnx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.603
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yas mayada denedim kuru maya denedim sicak olsun diye kaloriferin üzerine koydum ama yine ayni su an tam 3 saat oldu anc yeni yeni kabariyo
     
  14. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  15. sevgi okyanusu

    sevgi okyanusu tek taşımı o aldı:) Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    430
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    3 saat tabiki geç bi zaman dilimi ama annem erkenden yapar mayalı hamuru geç kabarır 15 dkada kabaracak değilya 3 saatte fazla üzerini falan iyice sarar annem sıcakta durması lazım belkide mayan bayattır kabartmıyordur....
     
  16. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  17. xhxuxzxuxnx

    xhxuxzxuxnx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.603
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106



    maya taze, un taze hersey taze... kaloriferin üzerinde iyice sardim annemde öyle yapiyor iyice sariyor 45 dakikada falan geliyor hamuru
     
  18. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xhxuxzxuxnx
  19. hamuru sert yapıyorsundur.mayalı hamuru ele yapışan baya cıvık yapöalısın.tek kullanımlık insast kuru maya kullanmanı tavsiye ederim ....