Hamuru dolapta bekletme?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kadriye16 tarafından 7 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  1. kadriye16

    kadriye16 Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar aranızda hiç mayalı hamuru geceden hazırlayıp hamuru dolapta bekletip sabah poğaça yapan varmı bana tarif edebilirmi.Misafirim geleceği zaman hamuru gece hazırlayıp sabah pişirmek istiyorum kolaylık olsun diye.
     
  2. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  3. kahvegxoxzlxuxm

    kahvegxoxzlxuxm Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    472
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    iyi konu böyle yapan varsa yazsın nasıl yapılıyor bizde öğrenelim.teşekkürler canım konu için.
     
  4. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  5. pembepatron

    pembepatron Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.744
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben yaptım kabartıp dolaba koydum..poğaça da yaptım o da güzeldi...
    başka bir keresinde de akşamdan fırında aldığım hamuru dolaba koyup kahvaltıya kızarrttım hiçbir fark yoktu
     
  6. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  7. Elis

    Elis Guest

    ben genelde oyle yaparim,,daha yumusak ve leziz oluyo...deneyin bencecokacimcoook
     
  8. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  9. FURKANCA

    FURKANCA Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşım ben mayalı hamuru yogurur şeklini verir tepsiye dizer üstüne yumurta sürer buzdolabına koyarım pişirmeme 45 dakika kala çıkarır mayalanmasını bekler fırına veririm yumurtayı önce sürmemdeki sebeb buzdolabında çok azda olsa mayalanma olur yumurtayı mayalandıktan sonra sürersen hamurun sönmesine sebeb olursun ben akşamdan hazırlayıp dolaba koyarım ertesi gün çok rahat olur yalnız tepsinin üstüne streçh kapla üstleri kurumasın aynı şekilde dondurucuya koyuyorum misafir geldigi zaman rahat oluyor
     
  10. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  11. BiRiCiGiM

    BiRiCiGiM askinin biricigi Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    740
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    bende birkac kere hamuru yogurup dolapta beklettim ama hic taze hamurun yerini tutmuyo
    bence en iyisi taze yogurmak eger oda olmuyosa en son care aksamdan hazirlayip dolapta bekletmek
     
  12. 8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  13. kadriye16

    kadriye16 Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    hamuru çıkardıktan sonra dışarda mayalanmasını bekliyormusunuz birde aynı işlemi kabartma tozu ile yapılan hamur işlerinde yapan varmı.yada hamuru yaptın artı buzluğa koyup sonra kullananlar nasıl yapıyor hamur çözülünce tekrar un ilavesi oluyormu.
     
  14. 8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  15. FURKANCA

    FURKANCA Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    evet asıl mayalanma işlemi o zaman oluyor diger kabartma tozu ile yapılan soruna gelince aynı mayalı hamurdaki gibi şeklini veriyor saklama kabına sıralayıp dondurucuya koyuyorum ihtiyacım oldugunda biraz buzu çözülünce üstüne ne süreceksem sürüp fırına veriyorum bunda üstüne bişey sürmeden buzluga koyuyorum
     
  16. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kadriye16
  17. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Hiç bir şey taze haurun yerini tutmaz.
    Misafir geleceğinde akşamdan yap, cam kaba koy bezle kapat ağzını, ertesi günü, fırında ısıt, harika oluyor bence. Ben hep öyle yaparım.
     
  18. 1 Haziran 2012
    Konu Sahibi : kadriye16
  19. canikom

    canikom Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    446
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    arkadaşlar mayalı pişi hamurunu geceden yoğursak sabah yağda kızartsak olur mu.olursa şayet mayalandırdıktan sonra mı buzdolabına koyalım.sabah oda sıcaklığına gelmesini bekliyelim mi.tşk ederim.:KK9:
     
Benzer Konular: Hamuru dolapta
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları Ankara'da şeker hamuru satan yer? 28 Nisan 2014
Mutfak Püf Noktaları Ankara'da şeker hamuru alabileceğim bir yer var mı? 20 Şubat 2013
Mutfak Püf Noktaları milföy hamurundan baklava yapan var mı? 5 Ağustos 2012
Mutfak Püf Noktaları yoğurulmuş pizza hamuru dışarıda kaç saat bekleyebilir? 13 Mart 2012
Mutfak Püf Noktaları bana börek hamuru yapmayı kim tarif eder 17 Ocak 2012