hangi sütten yoğurt mayalanıyor?

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve rayiha_06 tarafından 20 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    20 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  1. rayiha_06

    rayiha_06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    55
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar oğlum yakında 5 aylık olacak. bir kaç hafta daha ek besine geçmeyeyim diyordum ama yakında çalışacağım için başlayayım dedim. yoğurt mayalayacağım ama hangi sütten bilmiyorum? açık inek sütü alabiliyorum burda. paket sütlerdende mi oluyor? hangisi sağlıklı bilemedim. siz hangi sütten mayalıyorsunuz?
     
  2. 20 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  3. gokay072664

    gokay072664 Annesinin Bitanesi DEFNE Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2009
    Mesajlar:
    231
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    canım büyük marketlerde günlük süt var.. cam şişede veya kartonda. pastorıze. 3gün içinde tüketilenlerden hani... onlardan mayala. ilk baslarda mamadan yapın diyyor doktorlar ama mayadan ben tututuramadım hiç.. sonra günlük sütten yaptım. zaten doktorumda yapabilirsin dedi..
     
  4. 24 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  5. Sezen

    Sezen O, Artık Anne:)) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.269
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    eğer bildiğin biriyse canım açık inek sütü al derim tülbenti çift kat yap süzdür pişincede kaymağını al üsttünden ooh mis gibi doğalı varken hazıra gerek yok bence bizim doktorumuz yok devam sütü yok açık süt filan diye tutturmadı bende açık inek sütü aldım çok yağlı diye azıcık sulandırdım ( öyle böyle değil pişen sütün ve yoğurt kaymaklarından tereyağı bile yapabiliyoruz artık düşün ) kaymağınıda alıyorum üstünden günlük mayalıyodun yada bi mayaladıgımı 2 gün yiyodu şimdi 2 kilodan mayalıyorum 3 günde filan bitiriyoruz bizde yiyoruz oda 9 aylık olduk biz
     
  6. 28 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  7. acer28

    acer28 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bildigin temiz bir yerse kesinlikle acik sut al hazir yogurdun mayasiyla degil dogal yogurt mayasiyla mayala mis gibi yogurt kaymagini al su ekle yag yap 2-3 gun gecip eksimeye baslarsa mayani ayarir kalanini kaynat kes cokelek yap cokelekten kalan suyuda dokme sakin cok besleyicidir icecek olarak icebilirisiniz
     
  8. 28 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  9. zorkadxixn

    zorkadxixn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2006
    Mesajlar:
    46
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben günlük pastorize sütten mayalıyorum. mayasını da bir önceki yaptığım yoğurdu kullanarak yapıyorum. tek seferlik yiyeceği kadar küçük kaplarda yapıyorum. en iyi cam su bardaklarında oluyor. ama ısıya dikkat etmek lazım mayalarken cünkü cabuk soğuyor.
     
  10. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  11. begonvil07

    begonvil07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.101
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ben fincana günlük sütten mayaladım bir kez denemiştim olmamıştı
    2. denemede oldu ama bu seferde kıvamlı değil daha sulu oldu umarım
    üçüncüde tutturabilirim kolay gelsin....
     
  12. 31 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  13. larem35

    larem35 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    sekın gunluk sutlerıyle yapıyorum ben
     
  14. 31 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  15. rayiha_06

    rayiha_06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    55
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bütün marketleri gezdim ama günlük süt yok. güvenilir biri süt satıyor artık ondan alıyorum. yalnız tencerede yaptığım tuttu. bebeğim için su bardağında mayaladığım tutmadı. neden tutmadiğını anlamadım. siz bardakta nasıl mayalıyorsunuz?
     
  16. 31 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  17. Sezen

    Sezen O, Artık Anne:)) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.269
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    ben hiç bardakta mayalamadım canım hani şu paşabahçenin plastik kapaklı cam saklama kaseleri oluyoya kahvaltılık filan onlarda mayalıyodum ben parmağım dayanıcağı kadar sıcaklıkta olunca 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp kapatıyodum tahta bi zemine koyup büyük mutfak elbezeleri ilede sarıyodum 3 saat sonra kapağını aralayıp dolaba kaldırıyodum 3 saatte dolapta bekledimi tamamdır ama önemli olan her yaptıgın yoğurttan maya saklaman yaptıkça yaptıkça çok güzel oluyo
     
  18. 27 Haziran 2010
    Konu Sahibi : rayiha_06
  19. zevkalade

    zevkalade Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    177
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Dün doktorumla konuştuk, anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş, keçi sütüyle mayalıyabilirsin dedi, uzun ömürlü keçi sütleri marketlerde var ama dedim, günlük satılmıyor dedim, olsun, keçi sütü en iyisi dedi. Ben de artık ondan mayalayacağım.