Hanibana

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg köftelik kıyma
    3 soğan
    3 sivribiber
    2 domates
    2 havuç
    2 patates
    500 gr konserve bezelye
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 su bardağı su
    2 çorba kaşığı domates salçası
    Yarım çay kaşığı yenibahar
    Tuz, karabiber, kimyon

    Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

    * Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

    * Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın. Bezelyenin suyunu süzün. Bir kapta tüm sebzeleri harmanlayın.

    * Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız köfteleri kızartın. Bir tepsiye simit şeklindeki köfteleri yerleştirin. Ortalarına küçük köfteleri paylaştırın. Sebzeleri ekleyin.

    * Kalan soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sosu tepsiye ekleyin. Domatesleri halka şeklinde kesip üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.