hanımlar bir sorum olacak

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Mihriban tarafından 18 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  1. Mihriban

    Mihriban Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.732
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    hanımlar ben ne zaman yaprak sarması yapsam yemeğimi kısık ateşte pişirmeme rağmen tencerinin dibi mutlaka tutuyo:eek:klava:en alttaki sarmaları kimse yiyemiyo
    bugünde aynısı oldu en alta bir sıra yaprakda dizdim sarmalar yanmasın diye ama yine aynı şey oldu
    ben nerde hata yapıyorum yada sizlerdede aynı sorun varmı:uhm:
     
  2. 18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  3. estel

    estel Guest

    tencereniz çok ince olabilir muhtemelen..

    dibi kalın bi tencere kullanabilirsiniz..
     
  4. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  5. dtsly

    dtsly Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    383
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben duduklude yapıyorum.cok guzel oluyor.tencereye yaprakları dıklemesıne dızıyorum yarısına kadar su ve cok az yag.sonra kapatıyorum.kaynadıktan sonra 10 dk kadar kısık ateste bırakıyorum.lezız oluyo.aaa uzerınede lımon dılımlerı koyup pısırıyorum.
    ama yok ben normal dızıcem dıyorsan tencerenın en altına sarılmamıs bır kac tabaka yaprak ser.onun uzerıne sardıklarını dız.boylece yanan yer sarılmamıs yapraklar olur:)
     
  6. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  7. Mihriban

    Mihriban Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.732
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    canım sarılmamış yaprak dizdim ama tek kat dizdim bundan sonra 2-3 sıra dizip sonramı sarmaları dizsemCADIARZUböyle daha mı iyi olur acaba
     
  8. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  9. estel

    estel Guest

    o zamanda bütün tadı tuzu alıyo boş yapraklar ama..
     
  10. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  11. ggamsee

    ggamsee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    723
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    suyu bittiği için yanmazmı yemekler.
    pişirirken azar azar kaynar su ekleyebilirsin.
     
  12. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  13. cimcime eses

    cimcime eses Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12.675
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    196
    canım yaprak saplarını tencerenin en dibine diz üzerine samaları koy biz her zaman öyle yapıyoruz yanmıyo sarmalar...
     
  14. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  15. nuran07

    nuran07 ö!z!le!d!i!m Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    6.263
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    suyu azaldığını fark ettiğinde sıcak su ilave et ben böyle yapıyorum ve hiç yanmıyorr suyu olmadığından yanıyordur zaeten su olsa yanmaz bencee
     
  16. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  17. BULUTOLSAM

    BULUTOLSAM ben ona resmen aşığım.... Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2.729
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    suyunu kontrol et devamlı azalınca sıcak su ekle azar azar ben öyle yapıyorum hiç yanmıyor.
     
  18. 20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Mihriban
  19. Mihriban

    Mihriban Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.732
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    hanımlar inanın son pişirdiğimde suyu vardı bitmemişti ama yinede en alt kattaki sarmalar yanmıştı:eek:klava:bende anlamadım niye böyle oluyo
    öyleki artık sarma yapmak bile istemiyorum emeğim boşa gidiyomuş gibi geliyo bana:çok üzgünüm: