Hardal soslu ahtapot

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg. ahtapot
    4 çorba kaşığı mayonez
    1 çorba kaşığı hardal
    1 tatlı kaşığı hardal tohumu
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu

    Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.

    Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1,5 saat pişirin. Suyum süzüp, soğumaya bırakın.

    Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın. İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
     
  2. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. diegoo

    diegoo Guest

    Teşekkür ederizde.... Bunu hayatta yemem ya iğrenç
     
  4. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. witch_nhn

    witch_nhn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2008
    Mesajlar:
    392
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bu tarifi yapıp tattınızmı? :uhm: Yoksa bi yemek kitabından yada internetten tarifi alıp burayamı yazdınız? kafamçokkarıştı
     
  6. 12 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Elif
  7. ArkeoS

    ArkeoS İkinci duam... Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    yıyenler tadının cok hos oldugunu soyluyor ama bılemıcem goruntusune tahammul edılmıyor yahu