Harika simit

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve çikolatagelin tarafından 26 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    26 Şubat 2009
    Konu Sahibi : çikolatagelin
  1. çikolatagelin

    çikolatagelin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.209
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben cok seviyorum umarım beğenirsiiz

    mayayı yarım cay bardağı ılık suyla 15dk kabart birazcıkta seker serp

    hamur için:
    2 su bard su
    1/2 su bard sıvı yağ
    1/2 cay bard seker
    1 tatlı kasığı maya
    bi tutam tuz
    un
    içine sürmek için tuzlu tereyağ
    üzerine yumurta ve susam

    maya yeterince kabarınca su sıvıyağ seker tuz ve aldığı kadar unla yoğurulur hamurdan ceviz büyüklüğü yumaklar yapılır ve hamurlar yaklasık cd büyüklüğü kadar acılır cok kalın yada ince olmayacak içlerine satal yardımıyla tereyeğ sürülüp yuvarlanacak ve bükülcek bütün yumaklar bitince yarım saat bekletilcek dinlenen hamurların ucları birlestirilerek simit yapılcak yumurtalanıp susamlanıp yağlı tepsiye dizilcek ve kızartılcak
    AFİYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2009