Harira Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    hem besleyici hem doyurucu farklı ve lezzetli bir çorbadır..

    Çorba hazır olunca limon suyunu ve maydanozu ekleyin. Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.

    500 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş
    2 soğan, irice doğranmış
    200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
    150 gr yeşil mercimek, yıkanmış
    500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
    4 kereviz sapı, doğranmış
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz
    Arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil
    2 tarçın çubuğu
    Yarım tatlı kaşığı safran
    5 yemek kaşığı un
    1 limonun suyu
    1 demet maydanoz, doğranmış

    Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
    Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
    Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
    Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
    Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
    Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
    Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.