Harput köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Eylul tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
     
  2. 29 Eylül 2011
    Konu Sahibi : Eylul
  3. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    500 gr. yağsız köftelik kıyma
    1 kase köftelik bulgur
    1 adet soğan
    reyhan otu, tuz
    yarım demet maydanoz
    2 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı yağ
    pul biber
    $1.jpg
    İlk olarak soğanı rendeleyelim. İnce kıyılmış maydanoz, kıyma, tuz, pul biber ve reyhan otu karıştıralım. Daha sonra üzerine bulgur ekleyelim. Malzemeleri karıştıralım. İçine azar azar su ilave edelim ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.

    İyice macun kıvamına gelince, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. Bu parçaları avucumuzun içi ile yuvarlayalım. Üzerine bastırarak yassı şekli verelim. Diğer taraftan salçayı az yağın içinde kavuralım.

    Daha sonra üzerini kapatacak kadar su dökelim. Su kaynamaya başlayınca içine hazırlamış olduğumuz köfteleri atalım. Su üzerine çıkmıyorsa, biraz kaynamış su ilave edelim ve suyun köftelerin üzerine çıkmasını sağlayalım. Köfteler pişinceye kadar suyun bir kısmını çeker. Geri kalan suyu köftelerle beraber servise sunalım. Afiyet olsun.
     
  4. 4 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Eylul
  5. gulyuzlum

    gulyuzlum Meleğim Cennete Uçtu Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    41
    denemek lazım. güzel gibi.
     
  6. 4 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Eylul
  7. diddemm

    diddemm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Görüntüsü çok güzel, tarifine bakılırsa lezzetide harika.