Harran Evleri (şanli Urfa)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve enigma_33 tarafından 31 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    31 Ocak 2008
    Konu Sahibi : enigma_33
  1. enigma_33

    enigma_33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2007
    Mesajlar:
    653
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Harran evleri urfaya özgü kıymalı bir tava yemeğidir.
    MALZEMELER
    1kg kıyma
    3-4salkım sarımsak
    2 kilo patatez
    tuz
    karabiber
    kırmızı büber
    borcamı yağlayacak kadar yağ

    YAPILIŞI
    Patatezler iyice yıkanır (bu arada patatezi iyi seçin çok taze olursa daha güzel olur ince kabuklu) kabuğunu soymayın sadece ikiye bölün.bi kenareda süzülsün.
    sarımsak ve baharatlar kıyma ile iyice yoğurulsun ve yağladığımız yuvarlak borcamın ortasına bir top olarak bırakalım.
    ikiye böldüğümüz patezleri borcamın kenarlarına dizelim pizim bittikten sonra ortadaki yop olan kıymamızı iyice yatalım patatezlerin arasına ince bir tabaka olarak yayalım..ister pişirim fırınına yollayın isterseniz de kendi fırınınzda..
    önceden ısıtılımş 180 derecedeki bir fırında 30-40dakika pişiriniz..

    birde ben pişmeye yakın üzerine domatez ve büber de koyuyorum güzel oluyor.. bu arada bende yeni öğrendim bunu eşim çok sewiyor bunu..umarım sizde beğenirsiniz afiyet olsun..:nazar:
     
  2. 2 Haziran 2011
    Konu Sahibi : enigma_33
  3. asevda

    asevda Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    ohh ohhhh akşam yapıyoz ama biz sadece patates ve sıvı yağla yapıyrz
     
  4. 18 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : enigma_33
  5. leyla_eryaman

    leyla_eryaman Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    ya öglen yemegi yaklaşıyor :) karnımm acıkkktııı