Hasanpaşa Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Kolay yapılışlı,tabakda görünümü şık.Üzerine kaşar rendesi koyarak görünümü farklılaştırabilirsiniz.



    500 grdana kıyma
    1 orta boy soğan
    Biraz bayat ekmek içi
    1 yumurta
    isteğe göre baharatlar

    Bu malzemelerden önce köfte içi hazırlanır. köfteler içi çukur (tencere gibi) şekil verilerek yağlı tepsiye dizilir. fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Ardından 3-4 patates haşlanır. Biraz margarin ve sütle püre haline getirilir. Köfteler çıktıktan sonra çukur kalan bölüme bezelye konur ve üstü püreyle sıvanır. üzerine salçalı sos yapılarak servise sunulur.
     
    Son düzenleme: 17 Aralık 2008