Hashasli Acma-Resimli

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve abroad tarafından 17 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    17 Kasım 2008
    Konu Sahibi : abroad
  1. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Benim gibi yaptiginiz acmalari begenmiyorsaniz bir
    de boyle deneyin.Gercekten cok memnun kaldim.



    ~3 bardak ılıkla
    sıcak arası süt(
    elinizi yakmayacak
    ısıda)
    ~1 bardak sıvıyağ
    ~1/2 su bardağı
    şeker
    ~1 yumurta
    ~1,5 yemek kaşığı
    tuz
    ~2 corba kasigi kuru
    maya
    Ici icin;
    ~4 corba kasigi
    margarin
    ~1-2 corba kasigi
    siviyag
    ~goz karari ezilmis
    hashas
    Uzerine;
    ~1 yumurta sarısı+ 1
    kaşık çok çok soğuk
    su
    ~Hashas

    1/ 2 bardak Ilık süt içinde mayayı eritiyoruz.(Metal
    kasik kullanmiyoruz)
    Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride
    ekleyip, karıştırıyoruz.
    En son ununu koyuyoruz.Yumuşak bir hamur
    olmalı.
    Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba
    koyup, içinde ceviriyoruz her tarafinin yaglanmasi
    icin. Üstünede yağ sürüyoruz.Mayalanmasi icin
    bekletiyoruz(uygun ortami saglayalim :).
    Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa
    bastıriyoruz(ezmeden).Bu sirada tavada margarin
    erittikten sonra siviyag da ilave edip ocagi
    kapatiyoruz ezilmis hashasi ekleyip karistiriyoruz.
    Bu şekilde gazını çıkartmış oluyoruz.Hamurdan bir
    parca koparip tezgahin uzerine aliyoruz.Elimizle
    bastirarak biraz aciyoruz.Cok kalin olmayacak
    uzerine hashasli karisimdan suruyoruz(eger
    donmussa biraz isitip kullanabilirsiniz)3 parmak
    kalinliginda kesiyoruz ve iki tanesini ustuste
    koyarak bir ucunu saga bir ucunu sola cevirerek
    doladiktan sonra firin tepsisine diziyoruz.Eger
    hashas bulamazsaniz margarin de surulebilir.
    Üstüne yumurta+ su karışımını sürüyoruz.Hashas
    serpip tekrar mayalanmasi icin bekletiyoruz.
    Yumusak ve tel tel bir acma oluyor.
     
    Son düzenleme: 2 Aralık 2008
  2. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : abroad
  3. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Bu da yaptigim acma.Belki cok net degil ama deneyin pisman olmazsiniz. :hooray:
     
    Son düzenleme: 20 Kasım 2008
  4. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : abroad
  5. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    çok severim. bir komşumuz yapardı. muhteşem olurdu. ellerinize sağlık..........
     
  6. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : abroad
  7. deniz_yildizi

    deniz_yildizi Canımsın.... Üye

    Katılım:
    13 Mart 2008
    Mesajlar:
    630
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık canım bende çok severim...
     
  8. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : abroad
  9. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tesekkur ederim arkadaslar a.s. Vaktiniz varsa hemen deneyin...
     
  10. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : abroad
  11. Larkin

    Larkin Kocitim <3 Pro Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.512
    Beğenildi:
    2.587
    Ödül Puanları:
    238
    Ayyy çok güzel gözüküyor..Bide yumuşacık..
    Mmm açmayıda çok severim..Ellerinize sağlık..
     
  12. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : abroad
  13. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tesekkur ederim a.s.