Haşhaşlı çakma afyon bükme-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve EU3 tarafından 18 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    AFYONLU ARKADAŞLR BİLİRLER BÜKMEYİ.LEZZETLİ BİŞİ OLUYOR YIYENİN TEKRAR YİYECEGI GELİYOR.. EE O KADR MARIFETLI BI HATUN DEĞİLİM BENDE ÇAKMA BÜKME YAPMAYA ÇALIŞTIM..

    YEŞİL MERCİMEGİ ÖNCEDEN HASLAYIN.
    YUMURTA HASHAŞ VE SIVIYAGI KARIŞTIRIN HAŞHAŞ İYİCE ERİSİN
    [​IMG] [​IMG]

    BİR BARDAK YEŞİL MERCİMEK
    1DEMEK MAYDANOZ
    3ADET YUFKA
    (MİFLÖYHAMURUYLA DAHA GÜZEL OLUYOR.)
    250 GRAM ÇEKİLMİŞ HAŞHAŞ
    1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 1ADET YUMURTA
    TUZ

    YUFKAYI BI KAT SERİN ÜSTÜNE HAŞHAŞLI HARÇTAN SÜRÜN VE YUFKAYI YANLARDAN KAPATARAK HAŞHAŞI YEDİRİN.
    [​IMG]

    YENİDEN AÇIN UÇ TANE YUFKAYI BU ŞEKİLDE YAPIN ÜSTÜSTE KOYUN.[​IMG]

    SONRA ÖNCE İKİYE SONRADA 4 E BÖLÜN .İSTERSENIZ DAHA DA KUCUK YAPABİLİRİSNİZ SIGARA BÖREĞİ GİBİ
    SARIN. ÜSTÜNE DE HAŞHAŞLI HARÇTAN SÜRÜN FIRINA VERİN. SİCAK SİCAK SERVİS YAPIN ÇITIR ÇITIR OLUYOR BÖYLECE.

    [​IMG]
    FİRİNDAN ÇIKMIŞ HALİNİ ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM ARKADAŞLAR..KUSURA BAKMAYIN.
     
  2. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. maruflu

    maruflu Adalet anne Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    439
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Eline sağlık çakmasının da güzel olacağına inanıyorum haşhaşın verdiği lezzet inanılmaz cokacimcoook en kısa zaman da denemek lazım inş..
     
  4. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglik canim benim
    yine döktürmüssün masallah
     
  6. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  7. *papatya*

    *papatya* yine yeni yeniden :) Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bende afyonluyum bayılırım bükmeye ama bizde yeşil mercimek haşlandıktan sonra soğan ve salça ile kavrulur bende hamur açamadığım için hazır yufkayla yapıyorum ama açma yufkayla harika oluyo çıtır çıtırcokacimcoook
     
  8. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  9. EU3

    EU3 Guest

    oşekildeymedım canımyedıklerımde sadece mercımek ve yeşılık vardı kayınvalidem isnaklıda yapıyor oda guzel oluyor mercıemk sevmeyen için değişik bi lezzet oluyor.
     
  10. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  11. EU3

    EU3 Guest

    tesekkur edrım canımbenım.
     
  12. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  13. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşım için çok teşekkürler hiç denemedim bükme ama denemek isterim
     
  14. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  15. nisan annesi

    nisan annesi bebegım Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    762
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    bende yapmıştım bükmeyi açma hamur ile.çok leziz olmuştu.seneden seneye yiyordum denedim aynı oldu süper bi tat tavsiye ederim
     
  16. 25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  17. Aynur67

    Aynur67 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    31
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    elinize sağlık,muhakkak piştikten sonrada görünümüde güzel olur buna eminim...teşekkürler arkadaşım..
     
  18. 26 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EU3
  19. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çakma ha :roflol: ilahii. çok lezzetli olurr. mercimekli her zaman favoridir. eline sağlık. kendisi olmasa bile çakmasıyla avunuruz. annem de çok güzel yapar.
    ellerine sağlık canım.
    ellerin dert görmesin.