Hashasli Ekmek(Fotografli)

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve abroad tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  1. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Afyon yoresinin vazgecilmez lezzetlerinden bir tanesi..Kahvalti sofralariniza,kisa zamanda hazirlayabileceginiz guzel bir alternatif.Soyle sicak sicak uzerine tereyagi surerek bi deneyin derim:)



    Yarim kg sulu yogurt
    Yarim su bardagi hashas(istege gore arttirilabilir)
    Bir su bardagina yakin siviyag
    Bir cay bardagina yakin toz seker
    Bir yemek kasigi karbonat
    Bir cimdik kabartma tozu
    Aldigi kadar un
    Bir corba kasigi tuz
    Uzeri icin;1 yumurta sarisi,2 corba kasigi sulu yogurt
    Susam,corek otu

    Yogurdun icine karbonat ve kabartma tozunu ekliyoruz,guzel guzel kabariyor:)
    Bu arada hashasi yikayip suzuyoruz.Daha sonra yogurdun icine hashasi ve diger malzemeleri ekleyip karistiriyoruz.Kulak memesi kivaminda bir hamur olacak.Unlanmis firin tepsisine hamurumuzu aliyoruz,yuvarlak seklini koruyarak hafifce bastiriyoruz.Uzerine yogurtla karistirdigimiz yumurta sarisini suruyoruz.Susam ve corekotunu serperek once dusuk isida(160 civari)yaklasik 20 dk,daha sonra da 175 derecede yaklasik 15 dakika pisirerek firini kapatiyoruz.Firindan firina degisir ,burada dereceler daha farkli oldugu icin ben yaklasik olarak soyledim,ara ara kontrollu olarak pisirirsiniz zaten.(ilk 15 dakika firinin kapagini acmamak lazim,diger hamurisleri icin de gecerli..)Pistikten sonra hemen firindan almayin 10 dk daha firinda kalsin.Cikartinca da hemen yenmeyecekse kagit havlu ve beze sarip bekletebilirsiniz.Afiyet olsun...
     
  2. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  3. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Arkadasima yapip goturdugum icin malesef dilimlenmis halinin fotografini cekemedim...En kisa zamanda onu da paylasirim insallah..

    [​IMG] Sevgiler....
     
  4. 9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    vooovv maşallah sanacokacimcoook harika görünüyor tadı nasıl kim bilir:jeyyar:
    ellerine sağlık canımcım yauv..Haşhaş çok severim süprizzzzz
    bize gelirken getir bi kere de,hep Ayşeyee hep Ayşeeye kıskaniyürüümmm valasenağlama

    :roflol:
     
  6. 9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  7. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~pardon eksik olmus:)
     
    Son düzenleme: 9 Şubat 2009
  8. 9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  9. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tamam aglama ya libosum noldun sen yemek icin aglanir mi hic kaydirigubbakcemile3
    En gec bugun yapip adresine postaliyorum datlum :eek:
    simdiden afiyet olsun sengözlerimebaksanab
     
  10. 10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  11. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Ellerine sağlıkcokacimcoookçok güzel olmuş.Kaç cm.lik tepside yapmalıyız ve ertesi güne kalırsa lezzet çok değişiyor mu canım.Bir sorum daha var haşhaşı neden yıkıyoruz...a.s.a.s.a.s.
     
  12. 10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  13. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Canikomcum cok tesekkur ederim,begenmene sevindim.
    Istedigimiz sorudan baslayabiliyorsak sayet, ben hashasi neden yikadigimiz sorusuyla baslayayim kaydirigubbakcemile3 Ozel bir sebebi yok sadece toz falan vardir diye :)
    Sonra tepsinin boyutlarina gelince herhangi bir tepsi olabilir,yuvarlak olmasi sart degil.Boyutlarini bilemiyorum cunku benim kullandigim tepsi buyukce teflon bir tepsiydi.Sadece elinle o sekli veriyorsun.Hafifce bastiriyorsun.Zaten kabariyorda,ilk koydugunda gozune kucuk gorunebilir ama kabariyor dert etme a.s
    Son olarak da bu ekmegi 3-4 gun ayni lezzetinde tuketebilirsiniz canim.Sicak sicak daha guzel tabi de a.s.
     
  14. 17 Şubat 2009
    Konu Sahibi : abroad
  15. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Evet kawai,kuru hashas yani ezilmemis olanlardan.Acmalarin da uzerine kullaniliyor ya hani o iste a.s
     
  16. 5 Haziran 2009
    Konu Sahibi : abroad
  17. Charm

    Charm Whats up ? Pro Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    10.894
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Tarıfı aldım ellerıne saglık.. bızım amasya da da hashaslı çörek, ekmek cok yapılır..
    ama hashas dovulur yanı ezılmıs olur.. hamurla daha iç içe olur.. hele onun kokusu yokmu ınsan bayılır ya kokusuna...
    ılk bunu deneyecegım.. sonra da dovulmusle deneyecegım :) cok nefıs tesekkurler..
     
  18. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : abroad
  19. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Dogru aslinda ezilmis hashasla da yapiliyor, onun tadi da muhtesem olur cokacimcoook
    Ben tesekkur ederim canim,afiyet olsun simdiden a.s.