Hashasli Mercimekli Börek(Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve gulizgul tarafından 22 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    22 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  1. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    değişik bir börek.ama çok güzel tadı var. Tariften 30 adet börek çıkmakta.
    Alıntıdır.



    5 Adet yufka
    3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş
    2 su bardağı yeşil mercimek
    1.5 su bardağı sıvı yağ
    4 su bardağı su
    2 baş soğan
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber

    Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin.(yumuşayana kadar).Eğer suyu kalırsa güzelce süzün.
    Soğanları doğrayın. İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.
    Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın.
    Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin.
    yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
    Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
    Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün.
    Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
    Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
    Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
    ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
    Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz.
    Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

    Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin.(yumuşayana kadar).Eğer suyu kalırsa güzelce süzün.
    Soğanları doğrayın. İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.
    Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın.
    Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin.
    yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
    Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
    Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün.
    Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
    Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
    Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
    ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
    Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz.
    Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
     
  2. 22 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  3. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
  4. 6 Ekim 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  5. S_H_R_E_A_N

    S_H_R_E_A_N çalışkan Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2008
    Mesajlar:
    27
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ellerıne saglık canım supergorunuyor
     
  6. 25 Kasım 2009
    Konu Sahibi : gulizgul
  7. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    ayy ayy ağzımın suyu aktı resmen, haşhaşıda mercimeğide çok severim ama bir arada garip olmuyor mu tadı?