Haşhaşlı Revani-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve melony tarafından 2 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    2 Ekim 2009
    Konu Sahibi : melony
  1. melony

    melony kızım sağ salim gel Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.901
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bir ramazan boyunca bri kaç kere denedim süper bir tatlı keşke fotoğrafınıda koyabilseydim ama google dan araırsanız görürsünüz

    herşeyden önce şebeti yapıp soğumaya bırakıyoruz çünkü revanin ve serbetin soğuk olması gerekiyor
    buyuk fırn tepsisi değilde mini fırın tepsisi daha uygun yada borcamın en büyük dikdörtgen tepsisi de uygundur.

    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı haşhaş
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı yağ
    1 pk vanilya
    1 pk kabartma tozu
    şerbeti için
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    bir kaç damla limon

    üzeri için bir paket krem şanti

    yumurta ile şeker ice mikserle çırpılıyor sonra diğer malzemeler atılııp karıştırıyoruz ama haşhaşı en son atın ve tahta kaşıkla karıştırın çünkü mikserde kırıabilir sonra yağladığımız ve unladığımız tepsiye döküyoruz 150 ila 170 arası derecedeki fırına veriyoruz yarımsaat 40 dk pişiyor sonra çıkartıp kurumaması için üztüne bez örtüp soğumaya bırakıyoruzz soğuduktan sonra
    şerbetini ekliyoruz şerbeti iyice çektikten sonra krem şantiyi üzerine sürüp dolabta soğumaya bırakıyosunuz
     

    Ekli Dosyalar: