Haşlamalı İçli Köfte (resimli)

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve yaren_76 tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=382&i=24

    4 soğan
    600 gram kıyma
    500 gram ince bulgur
    1,5-2 su bardağı un
    3 yumurta
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    kimyon
    karabiber
    tuz
    maydanoz

    üzeri için;
    2 kaşık tereyağı
    1 yemek kaşığı pul biber

    Küp şeklinde doğranmış soğanları kıymayla kavurun. Salçaları, kimyonu, karabiberi, tuzu ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir miktar ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

    Bulguru bir kaba koyup tuz dökün, karıştırın. Üzerine sıcak su dökün, bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şisince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp açın ve içine kıymalı harçtan doldurup kapatın. Tuzlu suda haşlayın. Üzerine biberli yağ dökerek servis yapın.
     
  2. 5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. xoxzlem can

    xoxzlem can Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2007
    Mesajlar:
    92
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    çok severim canım ama yapmayı hiç denemedim emeğine sağlık a.s.
     
  4. 6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  5. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    Bende hiç denemedim ama bi cesaret geldi bana denicem bigün
     
  6. 11 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  7. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    çok severimm ama bir türlüü beceremiyorumm malesefff
     
  8. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Unıversıtede arkadasımın annes yapıp yollamıstı bayram etmıstık valla...Annemler gurcu yemeklerı bılır ve muhacır Arkadas Malatyalıydı ...
    Bayılmıstım ... Son ıkı senedır yapıyorum ve muthıs oluyor..Cok da seve seve yerler.Cumartesı gunu nasıpse yıne yapacagım foto eklerım ınsallah...Yaparsam:-) Hatta dusunuyordum benden once davrandın...:KK66:
    Sevgıler;paylasım ıcın tesekkurler canım...
     
  10. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  11. EBRULUM

    EBRULUM Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.997
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    merhaba canım oruç oruç yutkunmak zorunda kalıyoruz sadece ellerine saglık bende paylaşayım bildiğimi yaparım arasıra çok ta güzel olur
    3 bardak ince bulgur bir bardak irmik ıslatıyorum sonra bir bardaga yakın un salça baharat bir tane yumrta tatlım bu da benim tarifim dene istersen bir
    acaba diyorum irmik olmadıgı içinmi yumurta bu kadar fazla ????
     
  12. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  13. kardelen18

    kardelen18 Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    353
    çok merak ediyorum tadının nasıl olduğunu hiç yemedim daha önceee.........
     
  14. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  15. Gulba

    Gulba Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    417
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Merhaba Ebrulum, tarifin kolay geldi bana ama içini nasıl oyuyorsunuz pratik bir yolu var mı? Bir de ben çocukken biryerde yemiştim haşlamalı içli köfte ordaki kadın yatsı yatsı da yapmıştı. Yani yuvarlak ve yatsı.. Yapan var mı, nasıl oluyor? :uhm:
     
  16. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  17. moonxlight

    moonxlight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    İçli köfteyi Malatyalılar haşlayarak,Diğer çoğu yörede kızartarak yapar.Mardinliler yassı yaparlar onlarda kızartırlar vede Eroh eruk oruh gibi isimlerle adlandırırlar.Bende Malatyalıyım vede herzaman haşlayarak yapmışızdr.Çok daha sağlıklı vede güzel .Bir özelliği haşlandıktan sonra tabağa alınır.Ortasından çatlatılan köfteye önceden yakılan tereyağ çoslatılır:):):)
     
  18. 20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : yaren_76
  19. milat

    milat yaşıyorum Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    113
    hayatımda ilk kez içli köfte yaptım dün....eşime göre süper olmuşşş..öle dedi..tabii beni kandırmışta olabilirsırnaşık şey

    ben önce haşladım..sonrada yumurtaya bulayıp kızarttım..ikisi bi arada oldu kanımca:lepi: