Haşşaşli Mercimekli Bükmesi /Eskişehir

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    11 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif FOKURFOKUR üyemize ait olup eski yemek tarifleri başlığından bu formata taşınmışdır.



    6 TANE YUFKA.. 10 KAŞIK KADAR ÇEKİLMİŞ HAŞŞAŞ
    1 SU BARDAGI SIVI YAG
    İÇ MALZEMESİ
    HAŞLANMIŞ MERCİMEK
    İSTEDİNİZ BAHARATLAR
    SOGAN.

    Soganı kavurun ve haşlanmış mercimekle ve baharatını tuzunu katın karıştırın ve ocaktan indirin sogutun.

    Yufkanın bir tanesini tezgaha serin üstüne yagla inceltiginiz haşşaşı
    sürün .kaşıklada üstüne döküp yedirebilirsiniz
    sonra ikinci yufkayıda üstüne yayın ve tekrar haşşalı karışımdan
    sürün.sonra bunu 12 parçaya kesin ve ve sigara böregi sarar gibi
    mercimekli harrçtan koyup sarın.ben içi dökülmesin diye kenar
    kısımlarınıda içine alıp sarıyorum.sonra arkadaşlar diger kalan
    yufkalarıda aynı işlemden yapın.6 yufkadan 36 adet börek
    çıkıyor.sonra tepsiye yerleştirin üzerine yine haşşaşlı karışımdan
    sürün 200-225 derecede pişirin
     
  2. 28 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. YareNaz

    YareNaz Bir Melek diledim verdin Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    108
    bükme nerden eskişehirin oluyor ağzıaçık ve bükme afyona ait bir hamurişidir ve ayrıca yufkayla değil kendi açtığın hamurla yapılır.Arkadaşım:kızgın: