Hastalıklar ve Bitkisel çözümler!!!Aradığınız burada...

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve alocigal tarafından 30 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : alocigal
  1. alocigal

    alocigal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    AĞIZ KOKULARI
    1- Mideden kaynaklanan bir kokuysa bal ve rendelenmiş hindistan cevizi macun yapılıp yutulur. Bu mide kaynaklı kokuyu durduracaktır.
    2- Aşağıdaki malzeme her birinden 1'er çorba kaşığı ölçekle karıştırılıp gül suyuyla sıvılaştırılıp haplar yapılır. Her gün yutulur. Hindistancevizi rendesi. tarçın. turunç kabuğu. öd ağacı tozu. tarçın. kakule. ve bir çimdik miski.

    ALERJİ İÇİN
    1- Şahtere otu kaynatılıp sabah akşam l'er su bardağı içilir. Bu reaksiyon gösteren organı sakinleştirir.
    2- Acı yonga ve Ravend çini birer çorba kaşığı karıştırılıp kaynatılır. Sabah akşam birer bardak içilir.
    3- Kaşınan bölgeye oğul otunu haşlayıp ezerek koyun. Kaşıntı geçecektir.

    AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI
    1- "Isırgan otu tohumu. Karabiber. mürsafi. bal ve hardal" eşit miktarda karıştırılır ve bu tozlar balla hap haline getirilir. Bir çorba kaşığı büyüklüğünde sabah ve akşam yutulur.
    2- Keten tohumu. Çemen. Burçak. Pamuk tohumu. ve meyan balı. birer su bardağı her birinden karıştırılıp bademyağı ilavesiyle krem haline getirilir ve sabah-akşam birer kaşık yutulur.
    ARPACIK
    Gözde arpacık çıktığında günde 4 kez. bir sarımsağın ucunu kesip üstüne sürün. 1-2 günde geçecektir. Astım için Sabah ve akşam aç karnına bıldırcın yumurtası çiğ tüketilir. Tedaviye 6 ay devam edilir.

    ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN
    1- Aspirin ve kolonya karıştırılıp vücut ovulur.
    2- Sirkeye batırılmış bezler alın. bilek ve ayak altlarına konur.

    ADET SANCISI
    Tuzsuz tereyağına 1 çorba kaşığı bal ve aynı miktarda çemen katıp macun haline getirin. Adetten önce 1 kaşık yutun. Sancılar hafifleyecektir. Bademcik iltihabı Adaçayıyla bol gargara yapın.

    BAĞIRSAK KURDU İÇİN
    1- Defne ve pelin kaynatıp aç karına birer bardak içilirse bağırsak kurtlarım düşürür.
    2- Eğreltiotu da kaynatılıp sabahları aç karma içilebilir.
    3- Sabah aç karına ve akşam yatmadan 1 avuç taze kabak çekirdeği yenir. (Bağırsak kurtları. düşerken karın ağrısı ve mide bulantısına sebep olabilirler.)

    BALGAM SÖKTÜRMEK İÇİN
    1- Meyankökü ve incir kaynatılıp içilir.
    2- Baharlı tere tohumu veya otu yenir.
    3- Bala tuz katılıp yenirse balgamı kurutur.

    BASUR KANAMASI
    1- Ardıç yağı basur memelerinin üzerine pamukla sürülür.
    2- 10 gr şap. 10 gr sarısabır. 10 gr kafur toz halinde temiz gazlı bezle basur üzerine konur.
    3- Çöreotu. anason. cevzüttıb eşit miktarda toz haline getirilerek karıştırılır. 15 gr balmumu biraz suyla bir kapta eritilir. Karışıma ilave edilir. Nişastayla hap haline getirilip aç karına içilir.

    BAŞ DÖNMESİ
    1- Şahtere ve karabaş suyu elde edilip bol bol içilir.
    2- Arpa suyu. gül şerbeti. Haşhaş suyu. limon suyu ve demirhindi suyu eşit miktarda karıştırılır. Her gün l bardak içilir.
    3- Kuru nane çayım 3 öğün yemeklerden sonra için.

    BELAĞRISI
    Günlük Havhcan ve zencefilden 10'ar gram. 30 gr çam fıstığı. ve 200 gr bal. Hepsi toz haline gelene dek ezilip macun yapılır. Her gün 2 leblebi büyüklüğünde yutulur.
    Bel soğukluğu 750 gr bala 450 gr turp tohumunu karıştırıp günde 1 çorba kaşığı yutun.

    BİT İÇİN
    1- Saça bol vazelin sürün. 6 saat bekleyip ılık suyla yıkayın.
    2- Saçları gazyağıyla ıslatıp. ince bir tarakla sirkeleri temizleyin.
    3- Saçları boyayın. Saç boyasındaki amonyak bit ve sirkeleri öldürecektir. (Bit için kafurulu karışımlar kullanmayın)

    BOĞMACA İÇİN
    1- Meyankökü ve adaçayı kaynatılıp içilir.
    2- Papatya. ıhlamur nane kaynatılıp bol içilir..

    BÖBREK TAŞI
    1- Karanfil külü. karpuz çekirdeği külü. nohut külü. kereviz suyu ve turp suyu karıştırılır ve sıcak suyla bol içilir.
    2- Kereviz suyu devamlı içilir.
    3- Koyun sütü. keten tohumu gül veya menekşeyle karıştırılıp içilir.
    4- Öğlen ve akşam aç karına yoğurdun suyunu için. Taşların parçalanıp atılmasına yardımcı olur. Bu işleme en az 3 ay devam edin.

    BRONŞİT
    1- Şalgam suyunu balla için.
    2- Meyan kökü. papatya kaynatılıp içilir.

    CİLT LEKELERİ
    Bal ve nisadır karıştırılıp lekeli yerlere günaşırı sürülür. Ilık suyla yıkanır.

    DAMAR SERTLİĞİ İÇİN
    1- Bir ölçü kekikle dört ölçü hünnap birlikte kaynatılır. Günde l bardak içilir. 3 ay devam edilir.
    2- Karabaşotu kaynatılıp içilir.
    3- Nohut. rezene. acıbadem. anason eşit miktarda alınıp kaynatılıp bol bol içilir.

    DİŞ AĞRISI
    Diş etrafına karanfil yağı sürülür.

    DUDAK ÇATLAMASINA KARŞI
    1- Beyaz balmumu ve gül yağı karıştırılıp eritilir. Dudaklara sürülür.
    2- Susam yağı da iyi bir koruyucudur.

    ERGENLİK SİVİLCESİ
    Sirke. şap. nar kabuğu suda kaynatıp sivilceler bununla silinir.

    GASTRİT
    1- 10 gr keten tohumu toz yapılıp. yemekten yarım saat önce bir bardak sütle içilir.
    2- Kantaron çiçeği kaynatılıp yemeklerden önce içilir.

    GRİP
    1- 1 limonu kıyarak bir tutam ıhlamurla karıştırın. 2 su bardağı suda kaynatın. Sık sık için.
    2- Üç su bardağı hoşafı. tarçın. karanfil. karabiber ve limon kabukları atıp kaynatın ve için.
    3- 1 portakalın suyunu sıkıp. 1 taşım kaynatın. İçine 1 çorba kaşığı bal ve l tablet aspirin atın. Sıcak için.

    GUATR
    1- Baharlı tere tohumu çok şekerli olarak yenir. Bu guatrı eritir.
    2- Nane ve papatya birer tutam kaynatılır içilir.

    HALSİZLİK
    Kaynatılmış et suyuna bal ve sirke ilave edilip aç karnına içilir.

    HAMİLE KALMAK İÇİN
    10 gr pelin. 5 gr Narçiçeği. 5 gr mazı. 2.5 gr soğan tohumu. 2.5 gr kilermeni. toz haline getirilir balla macun yapılır 2 leblebi büyüklüğünde her gün yutulur.

    İSHAL İÇİN
    1- 1 çorba kaşığı kuru kahve 1/2 limon suyuyla kanştırılıp aç karma yutulur.
    2- Mazı toz yapılır. yemekten sonra suyla içilir.
    3- Hindistan cevizi. 1 kaşık zencefil. 1 çay kaşığı şap. 1 yumurta akı. 1 çorba kaşığı taze kahve macun yapılıp yutulur.

    İDRAR ZORLUĞU
    1- 12 gr hıyar çekirdeği 1 gr kahveyle aç karma yutulur.
    2- Havuç tohumu. şalgam tohumu. turp tohumu ve lahana tohumu eşit miktarda karıştırılıp şekerle içilir.

    İDRAR YANMASI
    Peynir suyu içmek. idrar yanmasını giderir.

    İKTİDARSIZLIK İÇİN
    Yarım kg balın içine 4 tutam Darülfülfül. 4 tutam zencefil toz haline getirilir. 20 adet yumurta sarısı da pişirilerek. bala katılır. Katı hale gelince. günde 3 kez yemeklerden önce ve sonra 1 çorba kaşığı yutulur. (Soğuk yerde saklanmalıdır.)

    İŞTAH AÇICI OTLAR
    1- Zeytin. nane. karabiber. karanfil. havlıcan. sirke. soğan. sarımsak iştah açıcı bitkilerdir. ister çiğnenir. ister çay gibi demlenir.
    2- Mayalı hamur. kekik otu. nane ve hardal çorba yapılarak içilir.
    3- Andız kökü kaynatılıp içilir.

    KABIZLIK
    1- Kaynatılmış bir incir sirke içine konur. Suyundan içilir. incir yenir.
    2- Sinameki çay gibi kaynatılıp şekerli içilir.
    3- Sabah l kuru kayısı yenip üstüne ılık bir bardak su içilir.
    4- Sabah aç karina rafine edilmemiş zeytinyağı (l çay bardağı) içilir.
    5- Gece yatmadan yerfıstığı yiyip. ılık su için.
    6- Bir bardak süte l tatlı kaşığı keten tohumu atıp için.

    KALP RAHATSIZLIĞI
    1- Oğulotu kaynatılıp içilir. Limon suyuyla da karıştırılarak içilebilir. (3 ay süreyle devam edilir)

    KAN YAPICI YÖNTEMLER
    1- Kuruüzüm karabiberle yenir.
    2- Et suyu balla karıştırılıp içilir.
    3- Üzüm pekmezini. inek sütü ve bademle karıştırıp için.
    4- Bulgur pilavı hoşafla yenir.
    5- Kara mercimek ve tahin yenir

    KARIN AĞRISI
    2'şer gram kimyon. defne otu. anason ve papatya toz haline getirilip suyla bir kaşık içilir.

    KELLİK İÇİN
    Kuruüzüm ve sarısabırı suda kaynatın. Saçı traş edin. Bu merhemi şurup 6 saat bekleyin. işlemi 3 kez tekrarlayın.

    KIZAMIK
    250 gr mercimek 2.5 bardak suda kaynatılıp içilirse kızamığın kolay çıkmasına yardım eder.

    KOLİT . kolit hastalığı
    1- Kolitin en iyi ilacı kepekli ekmektir

    (Horlamaya karşı) KÜÇÜK DİL
    Küçük dilin kaslannın zayıflaması horlamanın sebeplerindendir.
    Aşağıda. bu kasların kuvvetlenmesi için iki ayrı öneri bulacaksınız:
    1- Bir tutam sinirli yaprak Bir tutam mersin yaprağı Bir tutam mazı Bir tutam kekik. 1 bardak sirke hepsi kaynatılır. Günde bir kaç kez gargara yapılır.
    2- 5 gr şap. 5 gr nisadır. Ham mazı. toz haline getirilip küçük dile pamuklu çubuk yardımıyla sürülür.

    MİDE AĞRISI
    Günlük. Anason. Mesleki. Çöreotu. hepsinden birer tutam dövülerek tozları balla macun yapılır yemeklerden önce 1 kaşık alınır.

    MİDE BULANTISI
    Limon ve kekik suyu karıştırılıp içilir.

    MİDE BOZUKLUĞU-MİDE GAZLARI
    Elma. limon ve nane sularına Mersin yaprağı kaynatılıp suyu ilave edilir. Bu karışımın hepsi koyulaşıncaya kadar kaynatılıp içine amber katılır. Temiz bir kavanoza konur. Günde 1 kez yemek ten önce 1 kaşık içilir.

    MİDE YANMASI
    1- Mide yanması varsa 1 tatlı kaşığı çöreotunu çiğneyin. yavaş yavaş yutun. Sancı geçecektir.
    2- Sıcak limonata mide gazını. asitleri giderir. sindirimi kolaylaştırır. Şeker yerine bal kullanın.
    3- Patlamış yağsız mısır yiyin.
    4- Keten tohumu. Mürsafı. şeker kaynatılıp içilir.

    MİDE ÜLSERİ . ülser
    1- Haşlanmış patatesleri kabuklarıyla iyice ezin. üzerine zeytinyağı koyun. Bu karışımı yemeklerden önce iki kaşık yiyin.
    2- Pirinç suyu. nar suyu. ayva hoşafı. kereviz suyu da mide ülserinin en iyi ilaçlarıdır.
    3- Marketlerde satılan küçük beyaz mantarlar. ülsere faydalı pratik bitkilerdir. Sancı başladığında. üzerindeki kabuğu soyduktan sonra 3-5 beyaz mantarı çok iyi çiğneyerek yutun. Yemeklerden önce de bu işlemi yapabilirsiniz.

    MİDE ŞİŞKİNLİĞİ
    1- Zeytinyağından 1 ölçek. limon suyundan 2 ölçek karıştırıp her sabah için.
    2- Yemekten sonra nane çayı için
    3- Demirhindi. Semizotu ve kabak suları şişkinliği alır. Bol içilmelidir.

    MİDE EKŞİMESİ
    Bir bardak az şekerli suya 1 kahve kaşığı karbonat atın ve köpürürken için.

    MİDE İLTİHABI
    Sakız havanda toz haline getirilir. keten tohumu kaynatılıp içine karıştırılır. içilir.

    MİGREN . migren hastalığı
    1- Ense. alın ve şakaklara buzlu havlu konur.
    2- Anason. Misk. Gülkurusu. Sinameki. Safran. Karanfil ve Mürsafiden birer tutam alınıp toz haline getirilir. Saf balla macun yapılır. l'er çay kaşığı yutulur.

    NASIR
    1- Kuru soğan etle pişirilir. Zeytinyağı katılarak iyice ezilir ve nasırın üzerinde 24 saat tutulur.
    2- Kuru inciri 4'e bölün. 1 bölümünün üstüne 1 çay kaşığı kına koyup 3 gün nasır üzerinde sarih tütün.
    3- Domatesteki asit yapıda nasırı yumuşatır. Nasırın üstüne 1/2 domatesi sarın.

    NEFES DARALMASI (ASTIM) astım hastalığı . astım
    1- 100 gram çemen ve yarım kilo inciri 1 tencere suya atın. içine saydığımız bu bitkileri; kimyon. anason. çöreotu. kişniş. hardaldan birer tutam ilave edip lapa haline gelene kadar kaynatan. 1 su bardağı sirke katıp. soğumaya bırakın. Aç karnına sabah veya akşam 1 kaşık yutun.
    2- Bal ve oğulotu karıştırılıp içilir.
    3- Ravend çini. sinameki ve meslekiden 2'şer tutam. Rezene. Tarçın ve anasondan 1'er tutam karıştırılıp toz haline getirilir. her gün 1 çay kaşığı yutulur. (acı tadı rahatsızlık verirse toza 1 çay bardağı pudra şekeri katabilirsiniz.)
    4- Nefes darlığı sırasında tabanlar ve avuçlar hardalla ovulursa kriz önlenir. 5- Zeytinyağında bekletilmiş incir yiyin sık sık.

    NEZLE
    1- Portakalı sıkın. suyunu ısıtan içine 1 aspirin ve biraz bal katın. Sıcak için. Üst solunum yollarıyla ilgili rahatsızlıklara da birebir gelecektir.
    2- Burnunuza sık sık tuzlu su çekip. temizleyin.

    SİGARA ÖKSÜRÜĞÜ
    1- Kekiği suda kaynatan. Süzüp. bal katın. Bir şişeye koyun. sabah ve akşam aç karma iki çorba kaşığı için.
    2- Zencefil ve bal karıştırılıp yenir.

    KURU ÖKSÜRÜK
    1- Servi kozalağı kaynatılıp içilirse kuru öksürüğü keser.
    2- 1 karaturpu üç bardak üzüm hoşafı veya 3 bardak şekerli suyla pelte gibi olana dek kaynatın. Günde 3-4 kez 1 çorba kaşığı yiyin.
    3- 1 tutam baldıran otu. 1 tutam gelincik çiçeği. 10 gr meyankökü. 30 gr çekirdeksiz üzüm. 15 tane hünnap. 10 gr susam tohumu. 15 gr fındık kabuğu. 15 gr haşhaş kabuğu. Bu malzeme 2 bardak suyla kaynatılır. Nöbet şekeriyle tatlandırılıp öksürük şurubu yapılır


    PARMAK ŞİŞMESİ (DOLAMA)
    20'şer gr sarısabır. nar çiçeği. mazı ve günlük suyla lapa yapılıp parmağa sarılır. 2 saat tutulur.

    PROSTAT BÜYÜMESİ . prostat hastalığı . prostat
    1- Bol bol kabak çekirdeği yenir.
    2- Arpa ve nohut kaynatılıp günde 3 kez içilir.
    3- Ayrık kökü. maydanoz ve papatya 10'ar gram alınıp kaynatılır. bol bol içilir.
    4- Hazenbal ve kereviz ayrı ayrı kaynatılıp suları alınır. ikisinden de 1'er bardak üst üste içilir. En geç 1 ay içinde prostatın probleminin yok olduğu söyleniyor.

    ROMATİZMA . romatizma hastalığı
    1- 10 gr halıcan ve 10 gr zencefil 1/2 it suda kaynatılıp şeker konup içilir. Üstüne şamfıstığı yenir.
    2- Sarımsak yağı (50 gr) ve 15'er gram hardal ve karabiber 150 gr tereyağına katılıp hepsi suyla kaynatılır. Soğuyunca yüzeydeki yağla ağrıyan mafsal ovulur.
    3- Defne toz haline getirilir. zeytinyağında bekletilip ağrıyan yer bununla ovulur.
    4- Hardal. kına ve zeytinyağı lapa haline getirilip ayak tabanına konur.
    5- Çöreotu sabah-akşam bal veya yoğurtla yenir..

    SAÇ DÖKÜLMESİ ve KEPEK İÇİN
    15'er gram Sarısabır. katran köpüğü. Mesleki 12 gr gül. 9 gr Mahmude toz yapılır. 1 bardak hindiba suyuyla karıştırılıp macun yapılır ve 1 çay kaşığı her gün yutulur.

    SAÇKIRAN
    1- Vazelin ve sarısabır merhem yapılıp günde 3-4 kez sürülür.
    2- Sarımsak tırnakla bölünür (bıçakla kesilmez) tuza batırılıp saçkıran olan yere sürtülür. (Bu işlem yapılmadan saçkıran olan yer sivri bir tahta çubukla kızartılır.)

    SAÇ UZAMASI İÇİN
    1- Susam yağı saç diplerine sürülüp masaj yapılır. Hafif bir şampuanla yıkanmadan önce 2-3 saat. baş bir eşarpla örtülür.
    2- Üzüm asması suyuyla saçlar yıkanır.

    SAFRA KESESİ TAŞI
    1- Bir hafta boyunca sabahları aç karına 1 çay bardağı halis zeytinyağı içilir.

    SARA HASTALIĞI . sara . epilepsi
    1- Hindiba suyu ve şahtere suyu bol bol içilir.
    2- Adasoğanı suyu. Defne tohumu ve şakayık kökü bal ilave edilerek her gün kaşık kaşık yutulur.
    3- Sara krizi tuttuğunda bir soğan ikiye bölünür ve saralının burnuna tutulur. Krizi önler.
    4- Bir çorba kaşığı pekmeze bir çimdik özerlik atılır. Kaynatılır. Sabahları aç karnına içilir.

    SARILIK . sarılık hastalığı
    1- Her gün Rezene ve anason çaylarından öğünlerle birlikte l çay bardağı içilir.
    2- Lavanta. biberiye. kekik. nane karıştırılıp kaynatılır. Bu sudan her gün bir kaç bardak içilir.
    3- Kereviz suyu ve enginar da. sarılıkta yorgun düşen karaciğere yardımcı olur.
    4- Her gün yağlı pirinç çorbası ve birer çay bardağı hindiba suyu. kereviz suyu ve serkencebin (bal ve sirkeyle yapılan şerbet) içilir. Bunlar safrakesesindeki öd suyunun akışını düzenler ve bünyenin yorulmasını önlenir

    SEDEF HASTALIĞI . sedef
    Doktorunuz sedef teşhisi koyduysa diet programımızdan ekşi gıdaları atmanızı söyleyecektir. Onun önerdiği tedavi şeklinin yanı sıra. bitkilerle de tedavisine destek olabileceğiniz iki terkip öneriyoruz:
    1- Aşağıdaki bitkiler toz haline getirilir ve 2 lt suda kaynatılır. Tenceredeki suyun 3/2'si buharlaştığında. yoğunluğu artmış bu sıvıya bal ilave edin ve hastalığınız iyileşme sinyali verene kadar her gün bir tatlı kaşığı yutun. İlk hafta bir tatlı kaşığı olan dozu. ikinci hafta 1 çay kaşığına düşürün. Sedef çiçeği: 5 gr Udihindi: 5 gr Kırmızı gül yaprakları: 5 gr papatya: 30 gr Kekik: 30 gr Kereviz tohumu: 30 gr Çöreotu: 60 gr
    2- Yarım litre suya 100 gr şahtere atıp kaynatın. Hastalığın iyileşme belirtileri başlayana kadar devam edin.
    3- Udihindi ve ravend çini toz yapılıp vazelinle karıştırılır. Bu merhem yaralı yere sürülür.

    SİNÜZİT. Sinüzit hastalığı
    Soğuk suyla yüzünüzü yıkamaktan kaçının. Rüzgârda kalmayın ve ıslak kafayla dolaşmayın. Bu önlemlerin yanı sıra doktorunuzun önerilerine sıkı sıkıya uyun ve tedaviyi aşağıdaki terkiple destekleyin:
    1 bardak suyla 1 tatlı kaşığı keten tohumu atıp kaynatın. Terkibi devamlı karıştırarak lapa haline gelip yapışkan bir hal alıncaya kadar kaynatın. El büyüklüğünde bir pamuk Üzerine sıcak sıcak bu lapayı koyup sinüzitli bölgeye cilde lapa değecek şekilde kapatın. 1 gece öyle yatın. Sabah pamuğu atıp. yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Cildiniz! kremleyin. On gün bu işleme devam edin.

    SİNİR BOZUKLUĞU
    1- Çam fıstığı. bal. kuru üzüm sabahları yenir.
    2- Sakinleştirici ve dinlendirici çay içilerek uykuya yatılır. (Rezene çayı. papatya çayı)

    SİROZ . siroz hastalığı
    1- Bir gün kereviz. bir gün rezene suyu içilir.
    2- Dereotu ve turp suyu bal ilave edilip içilir.
    3- Rezene. Anason. Papatya. Pelin. Ayrıkotu. kimyon. Hindiba. bağ sarmaşığı ve kereviz tohumundan her birinden 1 tatlı kaşığı 2 lt suda hafif ateşte kaynatılır. Dibine çökmesi beklenir. Süzülüp bir sürahiye alınır sabahları aç karına içilir.

    SİYATİK . siyatik hastalığı
    1- Zencefil ve Havlıcan 1 lt suda birer tutam atılıp kaynatılır. şeker ilavesiyle içilir. Üzerine Şam fıstığı yenir.
    2- Acı kavun sıkılıp suyuyla siyatikli yer ovulur.

    SİĞİL İLACI
    1- incir ağacının dalı kırılıp içinden çıkan beyaz sıvı siğil üzerine sürülür. 1 hafta devam edilir. (tene değdirmeyiniz)
    2- 3-4 tane söğüt yaprağı iyice dövülüp üzerine biraz sirke konur. Siğillere sürülür.

    ŞİŞKİNLİK
    1- Vücudun şişkinlik hallerinde tuz tüketimi azaltılır ve lahana yaprakları üzüm suyuyla haşlanır. içine az sirke konup şiş bacaklara lapa halinde bağlanır.
    2- Şişmiş yere ıspanak haşlanıp konur.
    3- Ayaklarınız şişerse 20 gr Darulfülfülü 100 gr bala karıştırın ve yatmadan 1 kaşık için.

    ŞEKER HASTALARI İÇİN
    Şeker hastalığı . diyabet hastalığı
    1- Kantaron otu kaynatılıp. bir cam kapta dolaba konur. Sabahları 1 bardak içilir. diyabet
    2- Toz haline getirilmiş mahlep. günde 1 çorba kaşığı içilir. şeker
    3- Böğürtlen kökü kaynatılıp suyu içilir.
    4- Kekik ve tarçın kaynatılıp içilir.
    5- Şeker hastalığında karaciğer ve pankreasın yükünü hafifletmek gerektiğinden. hasta nişastalı gıdalar tüketmemelidir. Kabak. yeşil fasulye. maydanoz. tere gibi potasyum açısından zengin besinlere yönlendirilmelidir.

    ŞİŞMANLAMAK İÇİN
    1- Tereyağı. tahin. pekmez. fındık karışımlı kurabiyeler yenir öğün aralarında. Üzerine ılık süt içilir.
    2- Fındık ezmesi ve hindistan cevizi rendesi karıştırılarak yenir.
    3- İncir ve anason beraber yenir. 40 gün devam edilirse şişmanlatır.
    4- Ekmekle bal birlikte yenir.
    5- Çitlenbik tohumları yutulur.

    Önemli uyarı : Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
    ALINTIDIR!!!SAĞLIKLI YAŞAM SÜRMENİZ DİLEĞİYLE
    a.s.:nazar::enbuyukkk:
     
  2. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : alocigal
  3. nun

    nun Guest

    cnm benim sağol .yazdıklarının içerisinde işe yaracak öneri bulmamak çok zor tşk ederima.s.
     
  4. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : alocigal
  5. mdmdmd

    mdmdmd Guest

    şifa reçetelerinde başka başlık açmalarına gerek bırakmamışsın ne arasan var çok teşekkür ederim ellerine sağlık.yararlanıcak olduum bir çok öneri vera.s.
     
  6. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : alocigal
  7. alocigal

    alocigal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    inş faydasını görürsünüz
     
  8. 31 Aralık 2008
    Konu Sahibi : alocigal
  9. moni.utku

    moni.utku Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Arkadasim cok sagol ellerine saglik cok ise yariyacak receteler heryerde bulunmaz cok tsk
     
  10. 6 Ocak 2009
    Konu Sahibi : alocigal
  11. alocigal

    alocigal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    önemli deil umarım faydalı olur
     
  12. 9 Eylül 2014
    Konu Sahibi : alocigal
  13. KadifeNaz

    KadifeNaz Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2014
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    33
    Şeker hastaları için önemli bir gelişme... Bağırsaklarınızda bulunan faydalı bakterilerin Şeker hastalığını (Diabetes Mellitus, Diyabet) engellediğini biliyor muydunuz?
    Bağırsaklarınızda bulunan faydalı bakterilerin Şeker hastalığını (Diabetes Mellitus, Diyabet) engellediğini biliyor muydunuz?
    Şeker hastalığı (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı), çağımızın en önemli sağlık problemlerinden birisi haline geldi. Her geçen gün Şeker Hastalığına (Diabetes Mellitus, Diyabet) yakalananların sayısı artıyor. Ülkemizde şuanda 5 milyonun üzerinde Şeker hastası (Diabetes Mellitus, Diyabet hastası) olduğu biliniyor. Korkunç bir rakam! 2035 yılına kadar, Türkiye’nin dünyada Şeker hastalığının (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı) en sık görüleceği ilk 10 ülke arasına gireceği tahmin ediliyor.

    Şeker hastalığının komplikasyonları daha da büyük bir bela: Kalp damar hastalıklarının bir numaralı risk faktörü Şeker hastalığı (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı). Dünyadaki ölümlerin bir numaralı sebebi de kalp damar hastalıkları.

    Henüz yakın geçmişte açıklanan rakamlar, ABD’de uygulanan yağdan yoksun diyetlerin, beklendiği gibi Şeker hastalığının görülme sıklığını azaltmadığı, tam tersine arttırdığını gösterdi. Yani ağır diyetler uygulamak da toplum genelinde Şeker Hastalığını (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı) azaltmaya fayda etmiyor.

    Günümüzde Şeker hastalığının tedavisi için kullanılan ağızdan alınan ilaçlar ve insulin enjeksiyonları, sadece geçici olarak kan şekerini düşürmeye yarıyor ve hastalığı tedavi etmiyor. Bir kere Şeker hastası olan hasta, maalesef ömür boyu hastalığa mahkum ediliyor. Kullanılan ilaçların yan etkileri de cabası. Çünkü şeker hastalığı otoimmün bir hastalık, yani bağışıklık sisteminin pankreas dokusuna saldırmasıyla ortaya çıkıyor. Tedavi etmek için de, öncelikle bağışıklık sisteminin dengeli ve doğru çalışmasını sağlamanız gerekiyor, kan şekerini düşürmek yeterli olmuyor.

    Oysa doğal tedavi metodları ile Şeker hastalığını (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı) önlemek ve hatta tedavi etmek mümkün. Bunun en çarpıcı örneği, Probiyotikler: Vücudunuzda bulunan probiyotikler, Şeker hastalığını (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı) önleyebiliyor.

    Probiyotikler, vücudumuzda bulunan faydalı bakteriler. Bağışıklık sisteminin ilk savunma duvarı olarak görev yapıyorlar. Vücudumuzda ki sindirimi gerçekleştiriyorlar, K Vitamini, H vitamini ve Serotonin gibi sağlığımız için çok önemli maddelerin üretimini yapıyorlar. Zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını ve hastalık yapmasını engelliyorlar. Vücudumuz için hayati öneme sahipler. Probiyotiklerin yokluğunda, Şeker hastalığı, Romatizma, alerjiler, bağışıklık sistemi hastalıkları ve hatta kanser gibi pek çok hastalık gelişebiliyor.

    Probiyotikler çok kalabalıklar: Vücudumuzu oluşturan 10 trilyon hücre varken, probiyotiklerin sayısı, hücre sayımızın tam 10 katı: 100 trilyon probiyotiğimiz var vücudumuzda.

    Ilk probiyotiklerimizi normal doğum esnasında annemizin doğum kanalından geçerken alıyoruz. Anne sütü probiyotiklerin beslenmesini ve sayılarının artmasını sağlıyor. Fakat yaşam boyunca dengesiz beslenme ve kontrolsüz antibiyotik kullanımı gibi sebepler, probiyotik kaybına yol açıyor. Örneğin, bir kür antibiyotik kullanmak, vücudumuzdaki probiyotiklerin %90’ının ölmesine sebep oluyor.

    Dr. Danska liderliğinde yürütülen, Bern Üniversitesi ve Toronto Üniversitesi ortak çalışmasında, bağırsaklarımızda bulunan faydalı bakterilerin şeker hastalığını önleyen birtakım biyokimyasal maddeler ve hormonlar salgıladığı tespit edildi.

    Şuanda, bu keşiften faydalanarak, Şeker hastalığını (Diabetes Mellitus, Diyabet hastalığı) tedavi edebilmek için faydalı bakterilerin (Probiyotiklerin) kullanılmasına dayalı bir tedavi geliştiriliyor. Bilim adamları, faydalı bakteri takviyesine dayalı bu tedavinin, Şeker hastalığı gelişmesini engelleyebileceği ve ömür boyu diyabet ilaçları almayı sona erdireceğinidüşünüyor.

    Vücudumuzu tanırsak ve doğal hayatı koruyabilirsek ne kadar çok şeyi başarabileceğimizin farkındamısınız? Sadece bağırsaklarınızdaki faydalı bakterileri destekleyerek Şeker hastalığını engelleyebiliyorsunuz. Üstelik hiçbir yan etki olmadan!

    İyileşme gücünüz içiniz de gizli, yeterki farkına varın ve vücudunuzu destekleyin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Eylül 2014