Hastası Olunan Tiramisu :)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve burcucello tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : burcucello
  1. burcucello

    burcucello Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    yemem diyenin bile 2 porsiyon yediği mukemmel bir tatlıdır.. gercek tiramisu tarifidir tek farkı kolaylık olsun diye hazır kek kullanılmasıdır.rejimde olduğum için resmini koyamıyorum.yaptığım zaman mutlaka ekleyeceğim...



    hazır iki katlı sade kek
    1 kutu labne peynir
    750 gr. süt
    1 yumurta
    2 cay bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 paket vanilya
    25 gr. kakao
    1 çorba kaşığı nescafe
    1 su bardağı ılık su
    3 tatlı kaşığı konyak
    (konyak bu işin püf noktası)

    süt,nişasta,un,şeker ve yumurtayı mikserle karıstırın daha sonra bu karısımı pişirin.pişirdikten sonra 1 paket labne peynirini de karısıma katın ve 10 dakika mikserle karıstırın.kekin ilk katını hazırlamış olduğunuz 1 bardak ılık suyun içine nescafe,konyak katarak yumurta fırçasıyla eşit olarak ıslatın.bu işlemi yaparken 1 bardak suyumuzun yarısını kullanın ve yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ilk katına dokun.2. kat keke de yarım bardak kalan nescafeli,konyaklı suyu aynı işlemi kullanarak ıslatın(suyun eşit dağılımı çok onemli)pastanızın uzerine 2. kat keki kapatın ve uzerine kalan muhallebiyi dokun.bir tel suzgec yardımıyla pastanızın ustunu tamamen kapatacak,bir tabaka olusturacak biçimde çiğ kakaoyu suzgecten gecirerek dokun.. buzdolabında beklettikten sonra yemeğe hazır.afiyet olsun.... :)))
     
    Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  2. 3 Temmuz 2012
    Konu Sahibi : burcucello
  3. rotti

    rotti Üye Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2012
    Mesajlar:
    9
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Bu tarifi bende yapıyorum bir gece öncesinden yapıp buzdolabında bekletiyorum dahada lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık