Hatay'dan Yemek Tarifleri

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Hatay'dan Yemek Tarifleri
    Kuzu etli patlıcan söğürme
    Malzemeler:
    400 gr. kuzu eti
    1 adet kuru soğan
    3 adet domates
    150 gr. tereyağı
    1 kg. patlıcan
    1 yemek kaşığı pul biber
    5 diş sarımsak
    Hazırlanışı: Patlıcanlar yağda veya ızgarada bütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dakika daha pişirilir. Servis tabağına patlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir.

    Yörük kebabı
    Malzemeler:
    600 gr. kuzu kuşbaşı et
    2 su bardağı erişte
    3 adet domates
    3 yemek kaşığı margarin
    1 su bardağı bezelye
    1/2 demet dereotu
    1 adet enginar
    10 adet mantar
    1 adet soğan
    4 adet yeşil biber
    1 su bardağı kaşar rendesi
    Hazırlanışı: Kuşbaşı et, ufak ufak doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Küp küp doğranmış mantarlar ilave edilir. Daha sonra sırasıyla yeşil biber, enginar, domates ve bezelyeler eklenir. Diğer tarafta erişte tuzlu ve hafif yağlı suda makarna gibi haşlanır. Yağlanmış tepsiye önce kavrulmuş et ve sebzeler daha sonra erişteler düzgünce yerleştirilir. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis yapmadan önce üzeri kaşar rendesi ve dereotu ile süslenir.

    Tahinli patlıcan
    Malzemeler:
    6 adet patlıcan
    1 su bardağı tahin
    1 adet limon
    3 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı margarin
    Maydanoz kırmızıbiber tuz
    Hazırlanışı: Patlıcanlar orta hararetli fırında közlenir. Kabukları sıcakken soyulur ve iyice ezilir. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz ve limon suyu karıştırılır ve patlıcanlara ilave edilir. Servis tabağına alınan patlıcanların üzerine yağda kızdırılmış kırmızıbiber dökülür. Maydanoz ile süslenerek servis edilir.
     
  2. 12 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. dilegno

    dilegno Guest

    kabak boraniyesi:
    1kilo kabak
    250gr kazbaşı et
    1avuç haşlanmış nohut
    400gr tuzlu yoğurt
    1orta boy soğan
    5diş sarmısak
    varsa 2-3adet kuru başbiber
    yapılışı:eti haşlayın.kabakları kuşbaşı doğrayın.soğan ve sarmısağı da küçük küçük doğrayın.bütün bu malzemeleri tenceredeki haşlanmış olan etin üzerine dökün.suyu az gelirse kabakları kapatacak kadar su ekleyebilirsiniz daha sonra haşlanmış nohutu ekleyin kurumuş biberi doğrayıp onu da ekleyin.kabaklar tırnak geçecek şekşlde pişince yoğurdu ekliyorsunuz.10 dk. bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.bir tavada sıvıyağ ve naneyi tavlandırıp yemeğimiin içine boşaltıyoruz afiyet olsun
     
  4. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : EU1
  5. aalev

    aalev Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2010
    Mesajlar:
    100
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Arkadaşlar,
    Ankara'da Hatay mutfağı üzerine yemek kursu veren bir yer var mı?
     
  6. 20 Nisan 2012
    Konu Sahibi : EU1
  7. winnie06

    winnie06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    88
    Kazbaşı et? Kaz etimi yoksa bizim kuşbaşı dediğimiz orta büyüklükte doğranmış kırmızı etmi ?:44:
     
  8. 21 Nisan 2012
    Konu Sahibi : EU1
  9. ay_perisi

    ay_perisi mukemmelevhanimi.blogspot Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2011
    Mesajlar:
    3.900
    Beğenildi:
    305
    Ödül Puanları:
    118
    benim de kafam karıştı:KK37: galiba kuşbaşı yazmak istedi.. :KK1: