Hatayın sini kebabı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve aleyna72 tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  1. aleyna72

    aleyna72 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    HATAYIN MEŞHUR SİNİ KEBABI NA BUYURUN HANIMLAR










    Malzemeler:
    1 kg kıyma
    1 bağ maydanoz
    2 domates
    2 patates
    4 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı salça
    2 bardak su
    Margarin
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı:
    Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları
    dövün. 50 cm çaplı bir tepside kıymaya
    katarak yoğurun. Tuzu ve karabiberini
    katın. Malzemelerle yoğurulmuş
    kıymayı, elle iyice bastırarak tepsiye
    yayın. Domatesleri 4'er dilime bölerek
    üzerine dizin. Yine patatesleri soyup
    halkalar halinde doğrayarak tepsinin
    kenarısıra dizin. Bu aşamada dilerseniz
    taze biber parçaları da dizebilirsiniz.
    Üzerlerine kaşığın ucuyla alınmış 4-5
    parça margarin koyun. Hepsinin üstüne
    suda eritilmiş domates salçasını dökün
    ve kızgın fırına sürün.
     
  2. 24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  3. aleyna72

    aleyna72 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    SıNı KEBABI

    ANTAKYA'LILARIN VAZGEÇEMEDıĞı BıR LEZZET DAHA ;SıNı KEBABI
    SıNı KEBABI ÖZELLıKLE ÇARŞI ESNAFININ ÖĞLE YEMEĞı OLARAK YEDıKLERı VAZGEÇıLMEZ BıR TAT, SıNı KEBABI NEYLE YAPILIR ıSTERSENıZ HEMEN BAŞLIYALIM.
    MALZEMELER:
    tepsinin büyüklüğüne göre 500 gr kuzu kıyma
    1 adet kuru soğan
    4-5 diş sarımsak
    1 adet kırmızı biber
    bir demet maydanoz
    tuz ,karabiber,domates salçası,pul biber,
    ÜZERı ıÇıN:
    2 adet domates
    2 adet yeşil biber
    2 adet patates
    SOSU ıÇıN:
    bir yemek kaşığı domates salçası ve yarım bardak su
    HAZIRLANIŞI:
    biz antakyalılar bu yemeğin hazırlık aşamasını genelde kasaplarda yaptırırız.Baharatlar hariç tüm malzemeleri kasaba veririz, kasap efendi bu malzemeleri satırla incecik kıyar (bide onun ustalık isteyen yönleri vardır).kıymayla buluşturur ve güzel karışım oluşturduktan sonra eve gönderir.daha sonra evde baharatları katıldıktan sonra her tarafı eşit kalınlıkta olcak şekilde tepsiye yayılır.
    kenarlarından beri yayılan kıymanın üzerine dilimlenmiş patates, domates, biber dilimleri sıra ile yuvarlak şekil vererek dizilir. en son üzerine sosu , yani salça ve su karştırılarak üzerine dökülür.kuzu eti yağlı olduğu için başka yağ kullnamaya gerek yoktur.
    pişirmek için bizler imkanlar dahilinde taş fırınlarda pişirmeyi daha doğru buluruz lezzet açısından, fakat imkanı olmayanlar ev fırınlerında da pişirebilirler.
    AFıYET OLSUN

    BU DA RESıMLı TARıF
     
  4. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  5. sailorsun

    sailorsun orkide Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    resim yok ama biz resim yokken görüntüsü nasıl yapalımki?? görmeden nasıl yapıcağız güzelmi değilmi!CADIARZU
     
  6. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  7. satanistkesenpsikopatkedi

    satanistkesenpsikopatkedi Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
  8. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  9. satanistkesenpsikopatkedi

    satanistkesenpsikopatkedi Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
  10. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  11. satanistkesenpsikopatkedi

    satanistkesenpsikopatkedi Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    319
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    bende antakyalıyım resim sorulunca ekleyim dedim umarım konu sahibesi için sorun olmaz.
     
  12. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  13. lalehan

    lalehan yoLcuyuM yoLuNdA Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2009
    Mesajlar:
    894
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    tadı lezzetli olsa da bıktım artık bu yemekten..ayrıca ramazanda ağır kaçar bu sıcaklarda.... onun yerine kağıt kebabı daha makbul bence...
     
  14. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  15. YENA

    YENA Zayıf günler göreceğiz..) Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    15.871
    Beğenileri:
    935
    Ödül Puanları:
    113
    Ben bu yemeği davetli olduğum bir yerde yemiştim..

    Sonra ben evde yapınca biraz değişiklik yaptım,kıymayı yoğururken içine bir domates rendeledim birde azıcık ekmek koydum..

    Üzerinede resimdeki gibi hiçbirşey koymadım,tepsinin kenarlarına patates ve biber sıraladım..

    Böylelikle kıyma iyice kızardı dahada nefis oldu..Diğer türlü üzerindeki sebzelerden dolayı hiiç kızarmıyor..
    Paylaşayım istedim..:):)
     
  16. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  17. aleyna72

    aleyna72 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
     
  18. 10 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  19. pinarmiyim

    pinarmiyim Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aleynacım bende hataylıyım faka orada yaşamıyorum maalesef, bizim yemeklerimizin hepsi birbirinden güzel :) tabii ki burada yapıyorum sini kebabını ama hataydaki gibi lezzetli olmuyor.oranın eti de daha güzel sebzesi de baharatı da...
     
Benzer Konular: Hatayın sini
Forum Başlık Tarih
Yöresel Yemekler II Cilveli kahvenin tarifini istiyorum.(Manisa yöresinin) 3 Temmuz 2012
Yöresel Yemekler II Mersin Arabasi corbasinin tarifini bilen varmi? 12 Haziran 2011
Yöresel Yemekler II Her hafta bir ilimizin mutfağına davetli olmaya ne dersiniz 11 Ekim 2010