HAVUÇ aslında Turuncu değildi!!!!!!!!!!

Konusu 'Bunları biliyor muydunuz ?' forumundadır ve DepReSiFpoLyaNNaa tarafından 29 Mart 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    29 Mart 2010
    Konu Sahibi : DepReSiFpoLyaNNaa
  1. DepReSiFpoLyaNNaa

    DepReSiFpoLyaNNaa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2009
    Mesajlar:
    177
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    Havuç içindeki turuncuyu 5 bin yıl kadar açığa çıkarmadı. İlk havuçlar MÖ 3000’de ortaya çıktı ve onların da dışı mor, içi sarıydı…
    - Havuç nasıl turuncu oldu?
    Yıllar sonra her renk havuç üretilmeye başlandı. İlk turuncu havuç 16. yüzyılda Hollanda Kraliyet Sarayı’nın rengi olan turuncuya uysun diye vatansever duygularla Hollanda’da üretildi


    İngiltere`de üretilen beyaz renkli havuç, bildiğimiz turuncu renkli havuçtan daha tatlı ve sulu, ancak gelenekçi tüketicilerin bunu zor benimseyeceği öne sürülüyor.

    Yazı boyutunu büyütmek için İngiltere`de beyaz havuç üretildi. Beyaz Saten` adıyla pazarlanan havuçları tezgahlarına koyan Asda marketlerinin yetkilisi Paul Lei ise, `Bu, havuçun yüzyıllardan bu yana geçirdiği en büyük değişiklik. Noel yaklaşırken Beyaz Saten`in en çok satan sebzelerimizden biri olacağından eminim` dedi. Havuç, 16. yüzyılda Hollandalılar tarafından turuncu rengi üretilinceye kadar birkaç ayrı renkte yetişiyordu. O günlerden günümüze turuncu rengi kalıcı oldu ve büyük ticari başarı yakaladı. Turuncu havuç, yüksek oranda gözlere ve cilde iyi gelen betakaroten ihtiva ediyor

    Discoverda izlemiştim paylaşmak istedim buyrunnnnnnnnn
     
  2. 31 Mart 2010
    Konu Sahibi : DepReSiFpoLyaNNaa
  3. HeartLess

    HeartLess HUZUR MELEĞİMSİN SEN.. Pro Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.846
    Beğenildi:
    29
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.