Havuç Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün.
    Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin.
    Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.
    Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırıkın.
    1 Çorba kaşığı sıvıyağda unu kavurun.
    Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin.
    Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın.
    Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.
    Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 5 Ekim 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. haydibismillah

    haydibismillah Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ellerine sağlık.
     
  4. 6 Ekim 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  5. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.915
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    ellerine sağlık...