Havuç reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve mutsuz82 tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : mutsuz82
  1. mutsuz82

    mutsuz82 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    692
    Beğenildi:
    142
    Ödül Puanları:
    48
    HAVUCUN DA REÇELİ OLUR MU DEMEYİN HANIMLAR OLUR HEM DE ÇOK GÜZEL OLUR.OKTAY USTA'NIN PROGRAMINDAN ALDIM TARİFİ HEMEN DENEDİM.HARİKA OLDU.

    HAVUÇLARI YIKAYIP,KABUKLARINI SOYUN VE RENDELEYİN.DİĞER MEYVELERİ DE YIKAYIN VE SUYUNU SIKIN.

    1 kg. havuç
    1 kg. 250 gr. toz şeker
    portakal
    2 greyfurt
    2 elma

    1 kg havucun kabukarını soyun.Havuçları rendeleyin.Tencereye rendelenmiş havuçları ilave edin.2 adetportakal,2 greyfurt sıkın.Tencereye havuçların üzerine portakal suyu ve greyfurt suyunu ilave edin.Üzerine 2 adet elmayı rendeleyin.

    Havuçlar yumuşadıktan sonra üzerine toz şekri ilave edin ve kaynamaya bırakın.Havuç reçeli kaynadıktan sonra en son olarak 1 çorba kaşığı kadar sirke ilave edin.Daha sonra kavanolzara boşaltın soğudıuktan sonra kapağını kapatın.
    NOT: BEN BİRDE PORTAKAL KABUKLARINI RENDELEYİP EKLEDİM REÇELE MİSLER GİBİ Bİ REÇEL OLDU. AFİYET OLSUN.