Havuclu bademli pilav (resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve BenPia tarafından 1 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  1. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    kirik bademde olur, butun kabuklari soyulmus bademde olabilir..



    2 bardak pirinc pilavi
    100 gr badem
    2 orta boy havuc
    yag tuz

    pilav yapacaginiz tencerede bademler kizarincaya kadar kavrulur, sonra bi kaseye alinir bademler
    havuclarda ayni sekilde kavrulup ayri bir kaseye alinir
    en son pirincler guzelce kavrulur.siviyagda kavrulurken bir kasikta tereyag , tuz ve bir küp kesme seker atilir
    kavurma isleminden sonra suyu ilave edilir
    badem ve havuclar ilave edilir
    karistirlip pilav demlenmeye birakilir
    afiyet olsun!...
     
  2. 1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  3. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG] resmi buyutmek icin üzerine tiklayin
     
  4. 2 Şubat 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  5. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenildi:
    201
    Ödül Puanları:
    163
    bu ikisini karıştırmak hiç aklıma gelmemiştiii akannehir ilk yemekli misafirimde denicemm :eek:
     
  6. 2 Şubat 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  7. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    tadi nefisss kesinlikle dene