Havuçlu Fava

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Havucun dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin. Soğanların kabuklarını soyun, çentin. Sarmısakların kabuklarını soyun, çentin. Tencereye çiçek yağını ve sarmısakları koyup bir dakika kavurun, soğanları ilave edin, 4 dakika daha yakmadan kavurun. Suda beklettiğiniz baklayı, rendelenmiş havucu, şekeri, tuzu koyun, iki parmak aşacak kadar su ilave edin, baklalar yumuşayıncaya kadar, arada suyunu kontrol ederek, pişirin. Baklayı indirmeye yakın tahta kaşık veya el mikseri ile ezerek püre haline getirin. İçine kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın ve donmak üzere bir servis tabağına boşaltın. Zeytinyağı ilavesi baklanın pişip ezilmesinden hemen sonra yapılınca zeytinyağının tüm aroması favaya siner.