Havuçlu Lahana Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
    2) Sarimsaklari temizleyin.
    3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
    4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
    5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
    6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
    NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.