Havuçlu Meze tarifi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve azucena tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : azucena
  1. azucena

    azucena Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    257
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Havuçları ve soğanı rendeleyin. Yağ koyduğunuz tavada soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Ardından yine rendelediğiniz havuçları, tuzu ve sarmısakları ekleyin. Yarım çay bardağı kadar kaynar su ekleyip, havuçlar suyu çekene kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
    Tavsiye: Başka bir tarif olarak havuçlu mezeyi, yoğurtla da karıştırabilirsiniz. İçine sarmısak koymadan, yine aynı şekilde pişirip, üzerine sarmısaklı yoğurt dökebilirsiniz. Bu mezeyi, hazırladığınız patates çanakları içine de yerleştirebilirsiniz.Ben yogurtlu olanını tercih ediyorum.İcine taze nane yaprakları koydugunuzda da muthis oluyor.Kırmızı biber hem pul olanından hem taze olanından koyabilirsiniz.yanına icine kasan dilimleri yerlestirişmiş kendi suyunda pismis mantar koyabilirsiniz.