Havuçlu pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve berfinsena tarafından 6 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  1. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    1 Havucu soyup yıkayın, küçük küpler halinde doğrayın.
    1 çorba kaşığı margarini eritip eti ilave edip kavurun. Doğranmış havuç birkaç kez daha karıştırın.1 su bardağı sıcak su tuz ekleyip 5 dakika kaynatın.
    3 sıcak suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp süzün.
    2 çorba kaşığı margarini eritip pirinçleri ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun. Pirinçler tane tane olunca hazırladığınız kuşbaşılı karışımı ilave edin.
    4 Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Bezelyeyi ilave edip kısık ateşte 5-10 dakika demlendirin ve ateşten alın. 10-15 dakika dinledirip servis yaparken tabaklara karabiber serpin .afiyet olsun