Havuçlu Tarçınlı Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve birumutt tarafından 26 Mart 2010 başlatılmıştır.

    26 Mart 2010
    Konu Sahibi : birumutt
  1. birumutt

    birumutt boncuk gözlüm Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.769
    Beğenildi:
    304
    Ödül Puanları:
    188
    Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin, pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

    Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin

    Malzemeler:
    1 su bardağı ceviz
    3 adet yumurta
    3 adet büyük boy havuç
    1 su bardağı toz şeker
    1 paker şekerli vanilin
    1 yemek kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı yoğurt
    3 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvıyağ

    180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
     
  2. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : birumutt
  3. birumutt

    birumutt boncuk gözlüm Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.769
    Beğenildi:
    304
    Ödül Puanları:
    188