Havuclu Tırtıl Mantı

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve KapRis tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  1. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    HAZIRLANISI:
    Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi alin.Tuz ve unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yogurarak 8 esit parcaya bölüp yuvarlayin.Siz ic harci mazemelerini hazirlayana kadar dinlenmesi icin üzerine islak bez örterek bekletin.
    Siviyagda havuc rendesine tuz ve sarimsagi ekleyerek güzelce kavurun,sogumaya birakin.Kiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyin.Rendelediginiz sogani ilave edin.Tuzunu ayarlayip,sogumus olan havuclari ilave ederek güzelce yogurun.
    Hamurlari teker teker acarak resimde görüldügü gibi su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesin.Ortasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatip,tirtil seklini verin.
    Yufkanin kenarlarindan artan yufka parcaciklarini ziyan etmemek icin bir sonraki acacaginiz hamura katarak diyer yufkanizi acin.Hazirladiginiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza alin.Yogurda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ederek karistirin.
    Tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakin.Önce yogurdu mantinin üzerine koyup,sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdirip,sicak servise sunun.
    Afiyet olsun.