Havulu kek

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve xinya tarafından 8 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    8 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : xinya
  1. xinya

    xinya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    157
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Malzemeler


    3 Adet (iri) Yumurta
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    2 Su Bardağı Şeker
    3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
    2,5 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
    1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
    2 Tatlı Kaşığı Tarçın
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Yapılışı

    Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
    Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
    Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
    Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 175 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
    :nazar: